«Διάσωση» 20 ασθενών χθες στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα!

on .

Στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας

«Διάσωση» 20 ασθενών χθες στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα!

Λ. Γεωργόπουλος: Είναι απαραίτητη η εκπαίδευση…

• Mε οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και με δεκάδες πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες και εθελοντές του Ερυθρού γέμισε χθες το πρωί ο προαύλειος χώρος του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»!
Όχι, δεν συνέβη, ευτυχώς, κάποιο απρόοπτο γεγονός. Επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησαν στο ίδρυμα η ΕΛ.ΑΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και η 8η Μεραρχία, σε συνεργασία με την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών και την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών του Νοσοκομείου.
Το σενάριό της προέβλεπε την απομάκρυνση 20 μη κινητικών ασθενών του «Χατζηκώστα» από τους θαλάμους τους, χωρίς τη χρήση ασανσέρ, αλλά από τα μπαλκόνια των ορόφων του ιδρύματος. Φυσικά, δεν χρησιμοποιήθηκαν αληθινοί  ασθενείς! Το ρόλο τους έπαιξαν φοιτητές της Νοσηλευτικής Σχολής, οι οποίοι, αφού τους κατέβασαν πυροσβέστες στην αυλή, μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Ο Διοικητής «Χατζηκώστα»
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της χθεσινής άσκησης εξέφρασε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Λάμπρος Γεωργόπουλος. «Αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι απαραίτητες για ιδρύματα όπως το δικό μας, καθώς συμβάλλουν στην ετοιμότητα και στην εκπαίδευση τόσο του Νοσοκομείου όσο και των φορέων διάσωσης που συμμετέχουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η άσκηση διεξήχθη υπό την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του Διευθυντή του Γραφείου Επιθεώρησης κ. Νικόλαου Μίχου, ο οποίος ανέφερε πως όλα κύλησαν ομαλά και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να ανταποκρίνονται άριστα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παρών ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπ. Δερδεμέζης.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ