Ανησυχούν στην παράταξη Μπέγκα για το θέμα υπεξαίρεσης στο Δήμο

on .

Επιταχύνεται η δικαστική διερεύνηση

Ανησυχούν στην παράταξη Μπέγκα για το θέμα υπεξαίρεσης στο Δήμο

Κλήθηκαν να καταθέσουν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

• Είχαν καταψηφίσει οι δύο σύμβουλοι της παράταξης Ν. Γκόντα

• Το ζήτημα της υπεξαίρεσης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, που αποτελεί την πλέον «μελανή» σελίδα στη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Εκτός από τις δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, που το είχαν στην «κορυφή» της προεκλογικής τους ατζέντας, το θέμα  «άνοιξε» και  ο αρμόδιος Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση καθώς φαίνεται ότι επιταχύνει τις διαδικασίες του ανακριτικού έργου. Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε χθες και ο απερχόμενος Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος διέψευσε μεν τις πληροφορίες περί άσκησης ποινικών διώξεων, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η υπόθεση οδηγείται πλέον στην κυρίως ανάκριση, αφού ολοκληρώθηκε η προανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» προ ολίγων ημερών είχαν κληθεί για κατάθεση και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Στέφανο Μάντζιο και Λάμπρο Τζίμα να καταθέτουν υπόμνημα, στο  οποίο εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους καταψήφισαν την εισήγηση για τα οικονομικά στοιχεία της επίμαχης περιόδου. Μάλιστα οι δύο σύμβουλοι, είχαν εγείρει έντονες εντάσεις κατά της Δημοτικής Αρχής και για έναν πρόσθετο λόγο, καθώς αρχικά φερόταν να έχουν ψηφίσει θετικά, ωστόσο στη συνέχεια έγινε η διόρθωση.
Όπως είναι φυσικό η υπόθεση αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, καθώς πέραν της επίδρασης που θα έχει την Κυριακή στις κάλπες, αναμένεται να επιφυλάξει δυσάρεστες εκπλήξεις, τόσο για υπηρεσιακά, όσο κυρίως για πολιτικά στελέχη, που σήμερα ανήκουν στο στενό πυρήνα υποστηρικτών του κ. Θωμά Μπέγκα.
Εκτός των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, κανείς δεν ξεχνά βέβαια και την τραγική κατάληξη που είχε ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης, ενώ η θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής έχει «σημαδευτεί», με τη δολοφονία και στη συνέχεια την αυτοκτονία δύο υπαλλήλων του Δήμου στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος.