Μετέφερε 302 κιλά χασίς μέσα σε φορτηγό ψυγείο!

on .

Συνελήφθη 38χρονος Έλληνας χθες στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Μετέφερε 302 κιλά χασίς μέσα σε φορτηγό ψυγείο!

Σε λίγες ώρες η Αστυνομία κατέσχεσε συνολικά 600 κιλά!

• Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τον εντοπισμό 300 κιλών χασίς τα ξημερώματα της Κυριακής στις Νεγράδες Ιωαννίνων και την σύλληψη του Αλβανού διακινητή και χθες η Αστυνομία κατάφερε ακόμη ένα καίριο χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που «εισάγουν» στην χώρα μας τεράστιες ποσότητες χασίς από την γειτονική Αλβανία.
Χθες το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 38χρονο Έλληνα να μεταφέρει με φορτηγό ψυγείο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, 251 δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 302 κιλών και 50 γραμμαρίων.

Στις Νεγράδες
Λίγες ώρες νωρίτερα, την Κυριακή, ένα ακόμη μεγάλο φορτίο με χασίς κατάφεραν να μπλοκάρουν οι αστυνομικοί στις Νεγράδες και να συλλάβουν τον Αλβανό διακινητή τους.
Ο 26χρονος συλληφθείς απροκάλυπτα φόρτωσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε με 300 κιλά χασίς (!), πράγμα που σημαίνει πως νόμιζε ότι δεν θα γίνει αντιληπτός από κανέναν, λόγω και του προχωρημένου της ώρας που θα έκανε την μεταφορά.  Όμως, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, είχαν λάβει τα μέτρα τους κι έτσι εντόπισαν το επίμαχο αυτοκίνητο με το φορτίο.
Σύμφωνα με το Αστυνομικό Δελτίο, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα 164 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 298.600 γραμμαρίων.
Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία  για διακίνηση και μεταφορά  ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη διαμονή στη χώρα μας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Άλλα περιστατικά…
Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου όμως είχαμε κι άλλες περιπτώσεις με ναρκωτικά.
• Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου ένας 17χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος ομογενής, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, διενεργήθηκε έλεγχος στους δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, όπου διαπιστώθηκε ότι κατείχαν  ποσότητα κάνναβης, βάρους 74,5 γραμμαρίων.
• Στην Άρτα συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 0,34 γραμμαρίων. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.