RUN GREECE: Μια γιορτή του Αθλητισμού και της Αλληλεγγύης

on .

RUN GREECE: Μια γιορτή του Αθλητισμού και της Αλληλεγγύης

Χιλιάδες Γιαννιώτες έτρεξαν χθες για την ενίσχυση της «Μέριμνας»

• Σε μία πραγματική γιορτή αθλητισμού και αλληλεγγύης  μετατράπηκε ο χθεσινός αγώνας RUN GREECE στα Γιάννενα, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας.
Σχεδόν 3.000 μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, την οποία στήριξε ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου και η εταιρία τηλεφωνίας WIND, η οποία θα προσφέρει στην «Μέριμνα» ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, 3 ευρώ για κάθε αθλητή που πέρασε κάτω από την αψίδα της αγάπης, που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Σημαντική ήταν και η συμβολή των δεκάδων εθελοντών που βοήθησαν για την αρτιότητα της εκδήλωσης, ενώ ο καλός καιρός συνέβαλε στο να βγουν έξω οι Γιαννιώτες, να κατακλύσουν την πλατεία και τους δρόμους της πόλης, για να στηρίξουν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα όλους τους συμμετέχοντες.
Με δηλώσεις τους εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και της WIND αναφέρθηκαν στο ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης που στέλνει για δεύτερη χρονιά το RUN GREECE και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Από την πλευρά τους ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος και η Διευθύντρια της «Μέριμνας» Ρόη Ζηκίδου έκαναν λόγο για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που συνδυάζει τον μαζικό αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
Οι νικητές
• Στην διαδρομή των 10 χλμ. τις πρώτες τρεις θέσεις κατέκτησαν:
Στους άνδρες οι:
1) Mιχάλης Φαρμάκης
2) Βασίλης Τσόλης
3) Γιώργος Πέτσης
Και στις γυναίκες οι:
1) Σόνια Τσεκίδη
2) Διώνη Γκόρλα
3) Νικολέττα Χήτα

• Στην διαδρομή των 5 χλμ. νικητές ήταν:
Στους άνδρες οι:
1) Σπύρος Γκίνης
2) Θανάσης Κουρής
3) Βασίλης Μπέλλος

Και στις γυναίκες οι:
1) Λαμπρινή Λιούτα
2) Κατερίνα Ζέρβα
3) Αφροδίτη Σιόλου