Στο εδώλιο 25χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε 20χρονη στους Φιλιάτες

on .

Έγκλημα πάθους με θύμα φοιτήτρια απ’ την Παραμυθιά

Στο εδώλιο 25χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε 20χρονη στους Φιλιάτες

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε χθες η δίκη στην Κέρκυρα

• Ξεκίνησε χθες σε βαρύ κλίμα  και με έντονη αστυνομική παρουσία  στο Δικαστήριο της Κέρκυρας η δίκη για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, όταν ένας 25χρονος κτηνοτρόφος δολοφόνησε στην πλατεία των Φιλιατών, με 35 μαχαιριές (!) μια 20χρονη φοιτήτρια από την Παραμυθιά.
Ήταν 10 Απριλίου του 2013, όταν η μικρή κοινωνία των Φιλιατών συγκλονίστηκε από ένα έγκλημα πάθους. Ο δράστης κατά την απολογία του φέρεται να είπε: «Με απέρριψε, ένιωσα ότι με προσέβαλε και την μαχαίρωσα». Και πρόσθεσε: «Την πολιορκούσα περίπου ένα εξάμηνο. Δεν μου έδινε σημασία. Με απέρριπτε συνέχεια…».
Από τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι ο δράστης είχε κανονίσει να πάει με την 20χρονη για καφέ, ωστόσο η άρνησή της τον εξόργισε. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η αδερφή του, το θύμα φέρεται να του είχε υποσχεθεί ότι θα του έκανε τη «χάρη» να βγουν μαζί.
Όταν ο δράστης την είδε στην καφετέρια την πλησίασε προκειμένου να επιβεβαιώσει το ραντεβού, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε και το κακό δεν άργησε να γίνει.
Πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι κυρίως στην περιοχή του λαιμού και του θώρακα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης στη σορό της 20χρονης φοιτήτριας. Άναυδοι έμειναν όσοι βρίσκονταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης, όταν είδαν τον 25χρονο κτηνοτρόφο από την περιοχή τους, να καταφέρει κτυπήματα με μαχαίρι στο λαιμό της άτυχης κοπέλας. Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης εξαφανίστηκε, αλλά λίγο αργότερα συνελήφθη.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ