Χρήσιμη για τους κτηνοτρόφους η ρύθμιση για τους βοσκότοπους

on .

Δηλώσεις Αντ. Μπέζα-Μ. Κασσή

Χρήσιμη για τους κτηνοτρόφους η ρύθμιση για τους βοσκότοπους

• Τη χρησιμότητα που έχει για τους κτηνοτρόφους η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το ζήτημα των βοσκοτόπων -θέμα που δημοσιοποίησε προχθές ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης- επισημαίνουν με δηλώσεις τους ο Θεσπρωτός Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας και ο Γιαννιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής.
Ο κ. Κασσής -λόγω και προεκλογικής περιόδου- επικρίνει τον Περιφερειάρχη για την ανακοίνωσή, διερωτώμενος «αν ο κ. Καχριμάνης νομίζει πως έχει να κάνει με ανθρώπους χωρίς στη στοιχειώδη ενημέρωση και γνώση, που κάθονται και πιστεύουν ότι ευφάνταστο και αναληθές τους ανακοινώνει με σκοπό προφανώς να κερδίσει άλλη μια θητεία στην Περιφέρεια».  
Στη συνέχεια διεκδικεί την πατρότητα της τροπολογίας, λέγοντας ότι ήταν μεταξύ των βουλευτών που την υπέγραψαν.
Επίσης σπεύδει να διευκρινίσει ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη δεν αποχαρακτηρίζεται καμία απολύτως διάταξη.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, στη δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εισροή κοινοτικών κονδυλίων. «Όσον αφορά το 2014 θα γίνει  προσπάθεια να εκδοθούν έγκαιρα οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις της τροπολογίας, ώστε να υπάρξει ανάλογη εφαρμογή και για το 2014» σημείωσε, μεταξύ άλλων.