Υποψήφιοι και παρατάξεις επιταχύνουν τον αγώνα τους

on .

Λιγοστεύει ο χρόνος για τις κάλπες…

Υποψήφιοι και παρατάξεις επιταχύνουν τον αγώνα τους

Αυξάνονται τα παράπονα για τη Δημ. Αρχή Ιωαννίνων

• Απόσυρση υποψηφιότητας στο Πωγώνι

• Επιταχύνουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες οι υποψήφιοι στους Δήμους και την Περιφέρεια, καθώς  ο χρόνος για την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου είναι πλέον ελάχιστος.
Το θετικό είναι ότι οι τόνοι εξακολουθούν να παραμένουν σε γενικές γραμμές ήπιοι, αν και χθες είχαμε την αποχώρηση με καταγγελία του υποψηφίου Δημάρχου Πωγωνίου Δ. Κανακάκη ο οποίος είχε καταθέσει συνδυασμό στο Πρωτοδικείο.
Κατά  τα άλλα η μεγαλύτερη κινητικότητα καταγράφεται στο Δήμο Ιωαννιτών, καθώς εκτός του Νίκου Γκόντα που θεωρείται  σίγουρο ότι είναι ο ένας εκ των δύο που θα περάσει στο β’ γύρο των εκλογών, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά με τις παρατάξεις των Θ. Μπέγκα και Λ. Νάτση να δίνουν «μάχη» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ρυθμιστές του αποτελέσματος, είναι οι παρατάξεις των Άρη Μπαρτζώκα (που εμφανίζει ανοδικές τάσεις), αλλά και του Στ. Σκοπούλη, καθώς οι άλλοι δύο υποψήφιοι της Αριστεράς (Λαϊκή Συσπείρωση και ΑΡΠΗ), έχουν λίγο – πολύ προβλέψιμο εκλογικό σώμα.

Ξανά ο Φ. Φίλιος…
Ο προβληματισμός που υπάρχει στις παρατάξεις και ιδιαίτερα σε αυτή του Θ. Μπέγκα, είναι έκδηλος και επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δημάρχου Φ. Φίλιου. Χθες προέβη σε μια ακόμη «επικοινωνιακή φιέστα», φτάνοντας να προβάλλει σχεδόν ως έργο της Δημοτικής Αρχής το Μουσείο Αργυροτεχνίας που δημιουργείται από τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο νυν Δήμαρχος, αλλά και ο διάδοχός του στην ηγεσία της «Ενότητας Πολιτών Θ. Μπέγκας, έρχονται όμως καθημερινά αντιμέτωποι με τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες κατοίκων για την εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών και χωριών από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Στη μακρά λίστα προστέθηκαν χθες το Νησί ακόμη και η Φιλαρμονική του Δήμου (όπως αναφέρεται στη συνέχεια). Σαφώς ενοχλημένος ο Δήμαρχος, ούτε λίγο – ούτε πολύ, απέδωσε τα παράπονα σε λογική «μικροεξυπηρετήσεων», ενώ ο φιλοδοξών να τον διαδεχθεί Θωμάς Μπέγκας, παρά τις πολυσέλιδες ανακοινώσεις και δηλώσεις του περί παντός επιστητού, δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση για τα όσα καταλογίζουν οι δημότες στη Δημοτική Αρχή που εκπροσωπεί και ο ίδιος.
Ακολουθεί η προεκλογική κίνηση και οι τοποθετήσεις των υποψηφίων:

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
*    Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»
Την παντελή εγκατάλειψη της Νήσου, από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή των Φ. Φίλιου – Θ. Μπέγκα, είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του που την επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως τονίστηκε πολλοί επαγγελματίες εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ μεγάλο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα από τις τεχνικές αστοχίες της σύνδεσης του αποχετευτικού δίκτυο με τον βιολογικό καθαρισμό. Αποδέκτης παράπονων για πλήρη απαξίωσή της μπάντας, έγινε ο Ν. Γκόντας και από στελέχη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών.  Χθες ο Ν. Γκόντας, με ομάδα ιατρών – υποψηφίων συμβούλων επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ, όπου ενημερώθηκε για το έργο του από τον υπεύθυνο της μονάδας κ. Παπαχρήστο. Ο κ. Γκόντας συνεχάρη τα στελέχη για το έργο τους και τους υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθειά του.
Ο Ν. Γκόντας στο πλαίσιο των περιοδειών του επισκέφτηκε το 3ο ΚΑΠΗ, τη λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας, ενώ είχε συνάντηση και με την υποψήφια ευρωβουλευτή με το «Ποτάμι» Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου.

*    Η Ενότητα Πολιτών
Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Σε συνάντηση που είχε με τον Αερολιμενάρχη, δήλωσε ότι ένας πλήρης και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τον τουρισμό έχει ως βάση το αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιδιωχθεί η γρήγορη ολοκλήρωση των έργων.

*    «Οι Πολίτες για την Ανατροπή»
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης, συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, με τους οποίους συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης ο Λ. Νάτσης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών – Εκμεταλλευτών Περιπτέρων Ν. Ιωαννίνων, με τον οποίο συζήτησε τις νέες διατάξεις για τη μίσθωση των περιπτέρων. Το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας.
Σήμερα η παράταξη του Λ. Νάτση θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για την κοινωνική πολιτική.

*    Η  ΔΡΑΣΥ
Κλιμάκιο της ΔΡΑΣΥ, σήμερα το βράδυ (9 μ.μ.) διοργανώνει συντροφικό γλέντι στο Καφενείο του Φάνη στο Ασβεστοχώρι. Χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Στ. Σκοπούλης, επισκέφθηκαν τη Δ.Ο.Υ..
Με  ανακοίνωσή της η συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων «Αριστερή Ανασύνθεση», κάνει γνωστό ότι στις εκλογές για το Δήμο Ιωαννιτών, στηρίζει τη ΔΡΑΣΥ και τον επικεφαλής της Στέφανο Σκοπούλη.

*    Η Αριστερή Παρέμβαση
Σε ανακοίνωσή της η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα», αναφέρει ότι την λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι «γνωστοί δημοκράτες, να ανέχονται, στο όνομα του πολιτικαντισμού και του πολιτικού καιροσκοπισμού, να βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ακροδεξιούς και “σοβαρούς” Χρυσαυγίτες».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
*    Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Ηπείρου»
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιόδευσε χωριά της Κόνιτσας και σε συναντήσεις που είχε με κατοίκους της περιοχής τους ενημέρωσε για την Αρδευτικό έργο του κάμπου Κόνιτσας, αλλά και τον αναδασμό του Αηδονοχωρίου, με την ολοκλήρωση των οποίων θα ενισχυθούν σημαντικά οι αγροτικές υποδομές. Επίσης εξήγγειλε τη δημιουργία, σε συνεργασία με το Δήμο, πρότυπου κέντρου με γνωστικό αντικείμενο τη γεωργία και τον τουρισμό στο αγρόκτημα Αναγνωστοπούλου, καθώς επίσης και τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης προς τα ιαματικά λουτρά Καβασίλων και Αμαράντου.

*    Η «Ήπειρος Ανατροπής»
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, το βράδυ της Τετάρτης, επισκέφτηκε τα εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων Ιωαννίνων. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι παρατάξεις των Θ. Μπέγκα, Λ. Νάτση, Ν. Γκόντα.
Χθες κλιμάκιο υποψηφίων της παράταξης επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Αγορά Δροσιάς- Πεντέλης, το ίδρυμα «Νεομάρτυς  Γεώργιος» και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».  

*    Η Συμμαχία Ηπειρωτών
Επίσκεψη στις Φυλακές Σταυρακίου πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Ζάψα, ο οποίος δήλωσε ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς θα πρέπει να συμφωνήσουν και να βοηθήσουν στην κατασκευή ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος στα Γιάννενα.  

*    Η Λαϊκή Συσπείρωση
Σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλυ Τσουμάνη θα περιοδεύσει το πρωϊ στην Παραμυθιά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας, το Δημαρχείο και καταστήματα. Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στο Καναλάκι Πρέβεζας.

*    Η Αριστερή Παρέμβαση
Τις περιοχές Βουτσαρά και Βροσίνα επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Ζήκος, ο οποίος διαπίστωσε την πλήρη εγκατάλειψή τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ:
• Στο Δήμο Πωγωνίου: Όπως προαναφέραμε την απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κανακάκης. Επικαλείται τον αποκλεισμό του από ΜΜΕ, την παρεμπόδιση της παρουσίασης του προγράμματος και των θέσεων της παράταξής του,  ενώ κάνει  ακόμη λόγο για απειλές και εκβιασμούς ενάντια στους πολίτες που πλαισιώνουν την παράταξή του. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Καψάλης, περιόδευσε σε Άνω Ραβένια, Αγία Μαρίνα, Λάβδανη, όπου έκανε απολογισμό και μίλησε για τους στόχους της νέας πενταετίας. Σήμερα ο Κ. Καψάλης θα επισκεφθεί τη Χρυσόρραχη (7.30 μ.μ.), Βροντισμένη (8.30 μ.μ.) και Μαζαράκι (9.30 μ.μ.). Αύριο το βράδυ θα μιλήσει σε ετεροδημότες στην Αθήνα.
• Στο Δήμο Ζίτσας: Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, επικεφαλής της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία». Άσκησε κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και παρουσίασε τους άξονες του προγράμματός του. «Δεσμευόμαστε για ένα Δήμο που θα σέβεται τους δημότες. Που δεν θα τους διαχωρίζει ανάλογα με την εκλογική συμπεριφορά και το κοινωνικό τους προφίλ», υπογράμμισε ακόμη. Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Μανώλης Ματσάγκας στο πλαίσιο των περιοδειών του, ενημερώθηκε για τα ζητήματα του Δήμου από το Δήμαρχο Δ. Ρογκότη καθώς και τη ΔΕΥΑΙ, όπου αντάλλαξε απόψεις με τους υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αποχέτευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Επίσης περιόδευσε σε χωριά, ενώ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εκπονήσει πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο για το Δήμο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γαρδίκος συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αδελφοτήτων του Δήμου Ζίτσας στην Αθήνα, από τους οποίους ζήτησε να αναπτυχθεί μόνιμη και συνεχής συνεργασία για το καλό του τόπου.