Σε δημ. διαβούλευση το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

on .

Από το Υπ. Δημόσιας Διοίκησης

Σε δημ. διαβούλευση το νέο σύστημα

επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

Ποια είναι τα βασικά σημεία του νέου συστήματος

• Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το νέο σύστημα έχει αναρτηθεί στο http://www.opengov.gr/minreform/?p=1464.
Σε ό,τι αφορά τα βασικά σημεία του νέου συστήματος είναι:
*  Ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
*  Όλα τα στάδια (προφίλ θέσης, κριτήρια αξιολόγησης, αποτελέσματα γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης) θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο.
*  Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργούνται με τις ίδιες δικλείδες διαφάνειας όπως ακριβώς και οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
*  Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη συνέντευξη: α) η συνέντευξη θα είναι δομημένη, δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και β) η συνέντευξη θα διεξάγεται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ
*  Στις διαδικασίες αξιολόγησης πέραν των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του Δημοσίου, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές.
*  Προαγωγή της ισότητας μεταξύ των εργαζομένων και απελευθερώνει σημαντικούς ανθρώπινους πόρους, καταργώντας παρωχημένους διοικητικούς περιορισμούς.