«Σάρκα και οστά» αποκτά το Μουσείο Αργυροτεχνίας

on .

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες

«Σάρκα και οστά» αποκτά το Μουσείο Αργυροτεχνίας

Επίσκεψη και δηλώσεις Φιλ. Φίλιου

• Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, στο δυτικό προμαχώνα της ακρόπολης του Ιτς Καλέ (φωτό).
Το Μουσείο κατασκευάζει ο Πολιτιστικός Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο προγραμματικής σύναψης που έχει συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Ιωαννιτών. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα αποτελέσει ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.
Το βασικό του αντικείμενο αφορά στη διαμόρφωση του μουσειακού κελύφους και την υλοποίηση και εγκατάσταση της μόνιμης έκθεσης και των συμπληρωματικών βοηθητικών χώρων και υπηρεσιών, καθώς και τις ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας για το έργο.
Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου θα έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάσει την τεχνολογία της αργυροτεχνίας μέσα από τη διαχρονική διάστασή της και να περιγράψει το πλέγμα εργαλειακού εξοπλισμού και τεχνικών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Τον χώρο όπου γίνεται το Μουσείο επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Ο επιβλέπων αρχιτέκτονας Χρίστος Παπαβρανούσης παρουσίασε την πορεία της εντυπωσιακής παρέμβασης και ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας που αναδεικνύει ένα σημαντικό μνημείο αλλά και μία τέχνη συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης.