Πυκνώνουν οι επισκέψεις υποψ. ευρωβουλευτών στα Γιάννενα

on .

Το κυνήγι του σταυρού τους φέρνει στην περιφέρεια…

Πυκνώνουν οι επισκέψεις υποψ. ευρωβουλευτών στα Γιάννενα

• Συνεχίζονται και πυκνώνουν οι επισκέψεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών στην Ήπειρο, καθώς το κυνήγι του σταυρού τους αναγκάζει σε περιοδείες και συναντήσεις ανά περιφέρεια. Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία Νατάσα Ράγιου, η οποία ζήτησε από τους ψηφοφόρους να σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Για την ίδια, η Ευρωβουλή αποτελεί πρόκληση, για να υψώσει τη φωνή της και να διεκδικήσει ότι περισσότερο θα μπορέσει για τη χώρα της.

Η Μαρ. Κοππά
Την δυσκολία της μάχης των Ευρωεκλογών, αλλά και τη σημασία της για την καθημερινότητα των Ελλήνων εξήρε η Μαριλένα Κοππά, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., που επισκέφτηκε τα Γιάννενα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κ. Κοππά επεσήμανε πως «δεν συζητιέται το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών, το ότι μέρος των αποφάσεων που κρίνουν τη ζωή μας, λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Γι’ αυτό και παίζει ρόλο το ποιες δυνάμεις θα πάνε. Ποιοί άνθρωποι θα πάνε. Υπάρχει η Ευρώπη της κ. Μέρκελ και μια προοδευτική Ευρώπη. Εμείς είμαστε με την προοδευτική Ευρώπη», είπε.
Εκτιμά ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές και χαρακτήρισε εσωτερική αδυναμία του ΠΑΣΟΚ τις αντιδράσεις για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσία του βιβλίου της…  Μας ενώνει φιλία, με βοήθησε να μπω στην πολιτική, ήταν η δήλωσή της.

Εύσημα στην «Κιβωτό»
Η κ. Κοππά είναι Ηπειρώτισσα, με καταγωγή από την Πωγωνιανή, για την οποία ανέφερε πως η εγκατάλειψη και η ερήμωση της περιοχής, μας ραγίζει την καρδιά. «Πρέπει να συζητήσουμε για αυτή την περιοχή διεξοδικά»,  είπε και εξήρε το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» και του Πατέρα Αντωνίου.

Ο Δημ. Κοσμάς
Την πεποίθηση ότι η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία εξέφρασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κοσμάς, που βρέθηκε στα Γιάννενα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Κοσμάς υπογράμμισε πως «μέσα από τις θέσεις μας συντασσόμαστε με τους ευρωσκεπτικιστές. Λέμε ναι στην Ευρώπη, αλλά με ίσες ευκαιρίες για όλους τους εταίρους».

Οι νέες αφίξεις…
Επίσκεψη στα Γιάννενα θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παρασκευή οι  υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και Δημήτρης Βαρνάβας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Ο κ. Βαρνάβας θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και ο Κοτσιφάκης θα συναντηθεί με τους απολυμένους - διαθέσιμους εκπαιδευτικούς.  Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί και οι υγειονομικοί του ΣΥΡΙΖΑ στο  «Θυμωμένο Πορτραίτο» με θέμα: «Οι επιπτώσεις των μνημονίων στην υγεία και την εκπαίδευση και οι ευρωπαϊκές πολιτικές».
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ