Τα δίνουν όλα οι υποψήφιοι στο «κυνήγι του σταυρού»

on .

Παράλληλα με τη  «μάχη» των παρατάξεων

Τα δίνουν όλα οι υποψήφιοι στο «κυνήγι του σταυρού»

Η προεκλογική κίνηση παρατάξεων σε Δήμους-Περιφέρεια

• Το «κυνήγι του σταυρού» μεταξύ των υποψηφίων, τείνει τα τελευταία 24ωρα να υπερκεράσει τη μάχη μεταξύ των παρατάξεων σε Περιφέρεια και Δήμους.
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι άρχισαν να «αλωνίζουν» πόλεις και χωριά, προκειμένου να έλθουν σε τελική επαφή και επικοινωνία με τους φίλους και εν δυνάμει ψηφοφόρους τους, χωρίς φυσικά  να λείπουν και τα «συντροφικά» μαχαιρώματα.
Από την πλευρά τους οι παρατάξεις συνεχίζουν τις πολυμέτωπες προσπάθειές τους. Έχουν στρέψει την προσοχή τους σε οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες και παράλληλα εντείνουν τις περιοδείες και τις επαφές τους.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προεκλογική «μάχη» στο Δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι βρίσκονται σε παρατεταμένο «ντεμαράζ» για την είσοδό τους στο β’ γύρο.

Ο Ν. Γκόντας
Ο μόνος που όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στις επαναληπτικές εκλογές είναι ο Νίκος Γκόντας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες διευρύνει τις επαφές του με στόχο την εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατόν ποσοστού που θα τον φέρει σε ακόμη πλεονεκτικότερη θέση.
Χθες ο κ. Γκόντας και υποψήφιοι της παράταξής του επισκέφθηκαν τις Διευθύνσεις Εκπείδευσης Ιωαννίνων, όπου μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με τη στέγαση των μαθητών και την κατανομή των δαπανών. Σε συνάντηση που είχε ο Ν. Γκόντας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Φρ. Πούλη και το μέλος Σπ. Εργολάβο, συζήτησαν για την ανέγερση μνημείου και τη δημιουργία μουσείου Ευεργετών, τη δημιουργία ως πρότυπου σχολείου της Ζωσιμαίας Σχολής και για την αποκατάσταση της νομιμότητας στα κληροδοτήματα. Επίσης ο Ν. Γκόντας και υποψήφιοι σύμβουλοι επισκέφθηκαν τα χωριά Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Καραδήμα, Δαφνούλα, Δροσοχώρι και Βασιλική.

Ο Λ. Νάτσης
Ο υπ. Δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φ. Φίλιο, από τον οποίο ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο. Επίσης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου σε  συνάντηση  που είχε με το Προεδρείο του,  συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.
Τέλος η παράταξη του κ. Νάτση, παρουσίασε το πρόγραμμά της για τον αθλητισμό.
• Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Νάτσης θα επισκεφθεί τη «Σχεδία» και το βράδυ θα επισκεφθεί τη Νέα Ζωή.

Ο Θ. Μπέγκας
Η παράταξη του Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών», ανακοίνωσε ότι στην ιστοσελίδα της παράταξης www.mpegas.fe έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα της παράταξης και έχει διαμορφωθεί ειδική φόρμα, ώστε ο κάθε πολίτης να καταγράφει τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του.

Ο Δ. Τασιούλας
Κοινά σημεία στην πολιτική τους,  διαπιστώνει ότι έχουν οι παρατάξεις Γκόντα, Μπέγκα και Νάτση, ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) Τάκης Τασιούλας.
Σε γραπτή του δήλωση,  υποστηρίζει ότι «Όλοι συμφωνούν στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας (με ΜΚΟ, εθελοντισμό κλπ), αφήνοντας ανέγγιχτες τις αιτίες που την γεννάνε. Συμφωνούν  στην  ενίσχυση των επιχειρηματιών με το ΕΣΠΑ, κρατικά κονδύλια και διευκολύνσεις, στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της υγείας, των απορρίμματα κλπ».

Ο Στ. Σκοπούλης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΔΡΑΣΥ, Στέφανος Σκοπούλης, επισκέφθηκε χθες τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η Αριστερή Παρέμβαση
Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΙ εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα».

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
• Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Πρέβεζας, παρουσίασε προχθές βράδυ ο υπ. Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης. Επίσης ανέπτυξε το πρόγραμμά της παράταξής του για τα επόμενα πέντε χρόνια. «Η πρώτη θητεία μας, τόνισε, ήταν μεταβατική, καθώς θα έπρεπε να συγκροτηθεί ο νέος θεσμός, να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες του παρελθόντος, αλλά και να καταρτισθεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας». Σήμερα ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, περιοδεύει σε περιοχές της Π.Ε.Θεσπρωτίας, ενώ αύριο θα επισκεφθεί διαδοχικά το Μεσοπόταμο, το Καναλάκι, την Πάργα και τη Φιλιππιάδα. Το Σάββατο σε χωριά του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και την Κυριακή την περιοχή Μετσόβου.
• Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τις Φυλακές Σταυρακίου. Στις 8. 30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξής του «Συμμαχία Ηπειρωτών», που βρίσκονται στην οδό Ν. Ζέρβα 4-6.
• Η υπ. Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, χθες επισκέφθηκε τη «ΜΕΡΙΜΝΑ» στα Καρδαμίτσια, όπου τονίστηκε η ανάγκη συνεχούς στήριξης των δομών της. Επίσης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Δωδώνης Κ. Κατσανάκη, με τον οποίο συζήτησε για τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και το εργοστάσιο Α.Σ.Α..
Το βράδυ επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα των υποψηφίων στο Δήμο Ιωαννιτών.
• Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Ζήκος, της  Αριστερής Παρέμβασης επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο Δήμο Ιωαννιτών.
• Η υποψήφια Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη, παραβρέθηκε ως δικηγόρος υπεράσπισης στη δίκη 18 αγροτών που έγινε στην Πρέβεζα για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που έγιναν την περίοδο 2009-2010. Απόψε ώρα 9.00 θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων. Το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Γ. Πρέντζα θα περιοδεύσει στο Πανεπ. Νοσοκομείο.

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, εγκαινίασε χθες βράδυ το εκλογικό του κέντρο στο Μέτσοβο.
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου Γιάννης Τσόδουλος σήμερα (8.30 μ.μ.) θα μιλήσει στο Ανθοχώρι, αύριο (9.00 μ.μ.) στο Ανήλιο, το Σάββατο (12 μ) στη Μ. Γότιστα και (8 μ.μ.) στη Μηλέα.
• Ο υπ. Δήμαρχος Πωγωνίου Δ. Κανακάκης, χαρακτηρίζει «πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας» το να μην αποδεχθεί την πρόσκληση για κοινή συνέντευξη των υποψηφίων δημάρχων Πωγωνίου, από κανάλι, το οποίο - όπως λέει - «με πείσμα» δεν δέχθηκε να προβάλλει τις ιδέες και το πρόγραμμα της παράταξής του.
• Προχθές βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην οποία μίλησαν η υπ. Περιφερειάρχης Όλυ Τσουμάνη και ο υπ. Δήμαρχος Κόνιτσας Δ. Σδούκος.
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, επισκέφθηκε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας.