Τον Κ. Παπούλια επισκέφθηκαν χθες δυο πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα

on .

Στο Προεδρικό Μέγαρο Τρ. Αλμπάνης και Κ. Γάτσιος

Τον Κ. Παπούλια επισκέφθηκαν χθες

δυο πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα

Μετέφεραν το κλίμα απογοήτευσης από τους χειρισμούς του Υπ. Παιδείας

• Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκαν χθες οι πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα θέματα διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων τους.
Οι πρυτάνεις δήλωσαν ότι απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς «δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρά το ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ' επανάληψη εδώ και πολύ καιρό». Στην συνάντηση μετέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δύο Πανεπιστήμια με τη διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού Διοικητικών Υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των Υπαλλήλων που υπηρετούν στο κάθε Ίδρυμα.  
Ιδιαιτέρως, μεταφέρθηκε στον Κ. Παπούλια το κλίμα της δικαιολογημένα έντονης απογοήτευσης των εργαζομένων και των αισθημάτων αδικίας που τους διακατέχουν για την άνιση μεταχείριση των Διοικητικών Υπαλλήλων των δύο Πανεπιστημίων σε σχέση με τα άλλα Ιδρύματα.
Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των Διοικητικών Υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλα τα άλλα Πανεπιστήμια έχει μειωθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, όμως κάτι ανάλογο δεν συνέβη με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.  Επιπρόσθετα, υπάρχει έντονη ανησυχία, στη βάση των εκδοθέντων ΚΥΑ, για το κατά πόσο η περίοδος διαθεσιμότητας θα είναι κοινή για τους Υπαλλήλους και των οκτώ Ιδρυμάτων ή θα μεροληπτεί και πάλι εις βάρος των υπαλλήλων των δυο Ιδρυμάτων.
Τέλος, αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη ευαισθησία που έδειξε, δήλωσαν ότι «θα λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του δικαίου».