Σύσκεψη για την πρόληψη των εισαγόμενων πυρκαγιών

on .

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -  Δυτ. Μακεδονίας:

Σύσκεψη για την πρόληψη των εισαγόμενων πυρκαγιών

Υπό εποπτεία οι Δήμοι για τη διαχείριση των κονδυλίων πυροπροστασίας

• Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ελληνοαλβανική μεθόριο και άλλα ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε με την προεδρία της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά.
Βαρύτητα δόθηκε στην βελτίωση των οδικού δασικού δικτύου πρόσβασης στην παραμεθόριο περιοχή, στη συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών και στη δημιουργία νέων, καθώς επίσης και στη συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχές.
Επισημάνθηκε επίσης ο ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίσουν οι παραμεθόριοι δήμοι, ενώ για πρώτη φορά τέθηκε έμμεσα και θέμα για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων που λαμβάνουν για την πυροπροστασία, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση «κρίθηκε απαραίτητη η συγκρότηση στο μέλλον ενός εποπτικού μηχανικού που θα ελέγχει τη διάθεσή τους».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.)  Ηπείρου Αρχιπύραρχος Βασ. Κώνστας, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας  Πύραρχος Γ. Χαβέλας και Αντιπύραρχος Λ. Γκιόκας αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου πυραγός  Φ. Δεληγιάννης, ο Προϊστάμενος Διοικητικής Υποστήριξης ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου πυραγός Δημ. Τσουμάνης, ο Υποδιοικητής της 8ης Μεραρχίας συνταγματάρχης Δημ. Μπολομύτης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημ. Μαυρογιώργος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημ. Ζήκος, ο Διευθυντής Δασών Ιωαννίνων Νικ. Παπαευθυμίου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας Σουλτάνα Γιανακοπούλου.