«Αργεί ακόμη η έγκριση για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας της…»

on .

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΙ για τη λυματολάσπη:

«Αργεί ακόμη η έγκριση για την

κατασκευή μονάδας επεξεργασίας της…»

• Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για την πρόθεση λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης δίπλα από το Βιολογικό Καθαρισμό, εξέδωσε η ΔΕΥΑΙ.
Όπως αναφέρει μετά τη διακοπή λειτουργίας του ΧΑΔΑ Δουρούτης, έπρεπε να βρεθεί λύση, γιατί έγινε πρόσκληση από το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φ. Φίλιο προς τους άλλους δημάρχους, από τους οποίους όμως ανταποκρίθηκε μόνο ένας.
Μετά από αυτό η ΔΕΥΑΙ εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή μονάδας, προχωρημένης επεξεργασίας, ώστε να είναι δυνατή η διάθεσή της σε γεωργία, αποκατάσταση λατομείων κλπ προϋπολογισμού 6,2 εκ ευρώ, την οποία υπέβαλε στο ΕΠΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση.
Με δεδομένο ότι η όλη διαδικασία και κατασκευή της μονάδας απαιτεί περίπου τρία χρόνια διακήρυξε με ανοικτή διαδικασία διαγωνισμό για την απομάκρυνση και τα διάθεσή της με περιβαλλοντικά ορθούς και εγκεκριμένους τρόπους αυτής που παράγεται σήμερα και η οποία υπολογίζεται σε 10.000 τόνους. Με το διαγωνισμό πέτυχε ικανοποιητική τιμή, ενώ παράλληλα εντείνει τις προσπάθειές της για τη χρηματοδότηση και κατασκευή εργοστασίου.