Δωδεκάωρη επιχείρηση διάσωσης τουριστών στον ποταμό Αχέροντα

on .

Εγκλωβίστηκαν, ενώ έκαναν κανό καγιάκ

Δωδεκάωρη επιχείρηση διάσωσης τουριστών στον ποταμό Αχέροντα

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από 23 πυροσβέστες

• Δώδεκα ώρες χρειάστηκαν οι διασώστες της Πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν πέντε Τσέχους τουρίστες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στις όχθες του Αχέροντα, στη θέση «Μισοσέλι, ενώ διέσχιζαν τον ποταμό με κανό καγιάκ.
Η σοβαρότητα της επιχείρησης φαίνεται και από το γεγονός ότι η αναζήτηση των τουριστών ξεκίνησε προχθές το βράδυ ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, με τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε Τσέχων, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν δέκα πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ, πέντε πυροσβέστες από την Π.Υ. Πρέβεζας, 4 πυροσβέστες από την Π.Υ. Πάργας και 4 πυροσβέστες από το Π.Κ. Παραμυθιάς.
***
• Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες οι διασώστες κατάφεραν να με επιτυχία να απεγκλωβίσουν μια άλλη Τσέχα τουρίστρια, η οποία τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να διασχίσει τη χαράδρα του Βίκου με κανό καγιάκ. Λόγω των ορμητικών νερών του ποταμού Βοϊδομάτη στο σημείο εκείνο, το κανό ανατράπηκε με αποτέλεσμα  το τραυματισμό της επιβαίνουσας.
Μέσα σε λίγα 24ωρα λοιπόν κινδύνεψαν έξι τουρίστες από τα ορμητικά νερά των ποταμών της Ηπείρου.
Μπορεί οι επιχειρήσεις διάσωσης να ήταν επιτυχείς και στις δυο περιπτώσεις, ωστόσο όσοι επιλέγουν αυτά τα σπορ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τα αποφεύγουν όταν ο καιρός είναι απρόβλεπτος.