Περιοδείες, ομιλίες, συνεντεύξεις από υποψ. ευρωβουλευτές στην Ήπειρο

on .

Πληθαίνουν όσο πλησιάζει η 25η Μαΐου

Περιοδείες, ομιλίες, συνεντεύξεις από υποψ. ευρωβουλευτές στην Ήπειρο

Γ. Αμυράς, Χρ. Χαλιλοπούλου, Χρ. Ζώης, αναχωρούν και
έρχονται Μαρ. Κοππά, Ι. Μηλιός • Δηλώσεις Π. Καμμένου

• Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες υποψήφιων ευρωβουλευτών στην Ήπειρο, πολλοί από τους οποίους… οργώνουν στην κυριολεξία την περιφέρεια, αφού για πρώτη φορά η εκλογή τους είναι με σταυρό προτίμησης και οι θέσεις περιορισμένες.
Μετά τον Βορειοηπειρώτη Λευτέρη Δημητρίου που περιόδευσε τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ήπειρο και την Κέρκυρα, χθες βρέθηκε στα Γιάννενα ένας ακόμη υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και κατά το ήμισυ Ηπειρώτης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς. Μαζί με την συνυποψήφιά του Χριστίνα Χαλιλοπούλου, έκαναν λόγο για κρίσιμες εκλογές, γι’ αυτό και, όπως τόνισαν, θα πρέπει με σοβαρότητα να τις αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Ο Γ. Αμυράς μίλησε για αποφασιστικότητα να προωθηθούν ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά, ενώ η κ. Χαλιλοπούλου αναφέρθηκε σε μια άλλη Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Ο Χρ. Ζώης
Την μεγάλη σημασία των Ευρωεκλογών για την επόμενη ημέρα της χώρας, αλλά και της Ηπείρου αναδεικνύει και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» Χρήστος Ζώης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ο κ. Ζώης (παιδί Ηπειρωτών μεταναστών), υπογράμμισε πως «όλοι ξέρουμε πως η Ήπειρος έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, δυστυχώς όμως την πλήττει η ανεργία και η ύφεση. Και πλέον γιγαντώνεται ένα δεύτερο κύμα μετανάστευσης».
Κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό "παρών" στις εκλογές και να στείλουν ισχυρό πολιτικό μήνυμα, «ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα δραστικό κούρεμα του δημοσίου χρέους, για να πάρει μπροστά ξανά….».

Ο Θ. Ζαγοράκης
«Πρέπει να ανασυντάξουμε το ηθικό μας και να συσπειρωθούμε με έργα». Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης, μιλώντας στην Βίλιαν Στασινού. Υπογράμμισε προς τους επικριτές του ότι  μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο δικό του πεδίο, σε αυτά που γνωρίζει, στον αθλητισμό, στον αθλητικό τουρισμό και στις υποδομές, τονίζοντας την ανάγκη   να απαιτήσουμε από την Ευρώπη.
Σε ό, τι αφορά το πώς αισθάνθηκε όταν του έκανε την πρόταση ο Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε πως «ήταν μια τιμητική πρόταση. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι για τη χώρα μου. Θυμώνω, όταν ακούω απαξιωτικά λόγια για τους Έλληνες. Βλέπω ότι υπάρχει ένα φως στο τούνελ και πως η Ν.Δ. έχει ένα πλάνο».

Οι επόμενοι
• Στο μεταξύ, στα Γιάννενα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη και η υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία Μαριλένα Κοππά, η οποία σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει θα παρουσιάσει τις θέσεις της παράταξής της για την πορεία της Ευρώπης, την εσωτερική πολιτική κατάσταση και το διακύβευμα των ευρωεκλογών.
• Στην Άρτα θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Κρόνος", με την συμμετοχή της υπ. Περιφερειάρχη Ηπείρου, βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη και της υπ. Δημάρχου Αρταίων, Λίτσας Κιτσαντά με θέμα: «Τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης της Αριστεράς για την απασχόληση και τη μικρή-μεσαία επιχείρηση». Το απόγευμα ο κ. Μηλιός και η κ. Γεροβασίλη θα μεταβούν στην Ηγουμενίτσα, όπου στις 7 μ.μ. θα συναντηθούν, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.  Στη συνέχεια ο υπ. ευρωβουλευτής θα μιλήσει στην Πέρδικα σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση.

Ο Π. Καμμένος
Την άμεση κατάργηση του «Δουβλίνο II» και την αναστολή της συνθήκης Σένγκεν ζήτησε, από την Ήπειρο ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε, «η κατάσταση στη χώρα έχει πλέον αρχίσει να απειλεί την εθνική ασφάλεια».
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στα Γιάννενα ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα προβλήματα των κρατητηρίων της Ηπείρου, τα οποία χαρακτήρισε αποθήκες ανθρώπων και ζήτησε να τηρηθούν, άμεσα, οι διεθνείς συμβάσεις.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έστειλε το μήνυμα ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του κόμματός του και για τα μικρά χωριά, καθώς εκεί υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, ειδικά στην ορεινή περιοχή των συνόρων, στα χωριά των Φιλιατών, του Πωγωνίου και της Κόνιτσας λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων, της εγκληματικότητας, της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, «που έχουν μετατρέψει την Ήπειρο, από την φτωχότερη περιοχή της Ευρώπης, στην πιο ανασφαλή περιοχή».