Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

on .

Με το βλέμμα στραμμένο στην αποχή…

Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Επικράτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προβλέπεται στο Πανεπ. Ιωαννίνων

• Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ όλης της χώρας και το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο ποια ποσοστά θα αγγίξει φέτος η αποχή, αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής πτώση της συμμετοχής στην όλη εκλογική διαδικασία.
Πέρυσι ψήφισαν περίπου 100.000 φοιτητές (το 50% του συνόλου των ενεργών φοιτητών), αριθμός που φέτος ενδέχεται να είναι μικρότερος.
Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για «αποστροφή» των φοιτητών στα πολιτικά δρώμενα  των πανεπιστημίων, κάτι που αντανακλά εξάλλου και την γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος που επικρατεί στην Ελλάδα.
Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα γύρω στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 8 το βράδυ.
Πάντως όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φέτος αναμένεται να επικρατήσει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ με την Πανσπουδαστική να ακολουθεί στην δεύτερη θέση, αφού η ΠΑΣΠ, η παράταξη που πρόσκειται  ΠΑΣΟΚ, ήδη από πέρυσι μετρά μεγάλες απώλειες.

Δημιουργία Ένωσης
Στο μεταξύ, με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ, η ανάγκη για δημιουργία μιας νέας ένωσης που θα οργανώνει σε κεντρικό επίπεδο τη δράση των συλλόγων, το Εθνικό Συμβουλίου Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και του Εθνικού Συμβουλίου Σπουδαστών στα ΤΕΙ, που θα δώσει νέα πνοή στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Παράλληλα, οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία των μειοψηφιών, δυναμώνοντας τους συλλόγους ώστε να λειτουργήσουν με κανόνες και μέσα από αυτούς, να ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας. Να αποτελέσουν το όχημα, για τη δημιουργία Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας που να παρέχουν στους αποφοίτους άρτια επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση».