Η Σύγκλητος πιέζει για παραμονή των 48 διοικητικών στο Πανεπ/μιο

on .

Ζητά παράταση διαθεσιμότητας

Η Σύγκλητος πιέζει για παραμονή

των 48 διοικητικών στο Πανεπ/μιο

Αναστολή έργου την Πέμπτη –Τρ. Αλμπάνης: Τελειώνει ο χρόνος…

• Καθώς οι μέρες περνούν και η προθεσμία της 24ης Μαΐου πλησιάζει, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνειδητοποιεί ότι θα απωλέσει οριστικά τους 48 διοικητικούς του υπαλλήλους, οι οποίοι τίποτε προς το παρόν δεν δείχνει ότι από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο βρίσκονται σήμερα, θα ενταχθούν σε κινητικότητα και θα παραμείνουν στο ίδρυμα.
Για να προλάβει την απόλυσή τους και καθώς ήδη το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει προβλήματα στην διοικητική του λειτουργία, η Σύγκλητος στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητάει παράταση του χρόνου διαθεσιμότητας των 48 υπαλλήλων, με σκοπό, στο πλαίσιο της κινητικότητας, να επανέλθουν στο Πανεπιστήμιο. «Η ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος έχει να κάνει με την επίκληση των αρχών της χρηστής διοίκησης και ισότητας, αφού κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλα Πανεπιστήμια της χώρας», αναφέρεται στο ψήφισμα της Συγκλήτου.
Δηλώσεις Τρ. Αλμπάνη
Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος είπε ότι το Πανεπιστήμιο, με βάση και την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του, θα προχωρήσει μεθαύριο, Πέμπτη σε προειδοποιητική και συμβολική αναστολή λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του, ώστε να αναδειχθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο Παιδείας το θέμα που έχει να κάνει με την επιδεινούμενη διοικητική λειτουργία του ιδρύματος.
«Η περίοδος διαθεσιμότητας των 48 υπαλλήλων μας λήγει στις 24 Μαΐου και δεν υπάρχει καμία κίνηση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να μπουν σε κινητικότητα και να παραμείνουν στο Πανεπιστήμιο. Για το λόγο αυτό η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει για μία ημέρα το διοικητικό έργο του ιδρύματος, καθώς ο χρόνος τελειώνει», τόνισε χθες ο Πρύτανης.
«Ήδη το Πανεπιστήμιο λειτουργεί πολύ δύσκολα διοικητικά. Αν η κατάσταση συνεχίσει και οι 48 υπάλληλοι φύγουν απ’ το ίδρυμα, τότε το μέλλον του Πανεπιστημίου είναι φοβερά δύσκολο, σε συνδυασμό με την οικονομική ανέχεια και τους περιορισμένους πόρους», συμπλήρωσε ο κ. Αλμπάνης.
Συναντήσεις με υπουργούς
Ο Πρύτανης ανέφερε ακόμη ότι εδώ και επτά εβδομάδες έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας χωρίς να λάβει καμία απάντηση, ενώ εντός της παρούσας εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον οποίο θα τεθεί το ζήτημα, ενώ έχει αποφασίσει να ζητήσει και την παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια.
Ο Οργανισμός
Στο μεταξύ, οι Πρυτανικές Αρχές προχώρησαν στην ανάρτηση στο σάιτ του Πανεπιστημίου ως σχεδίου του Οργανισμού του ιδρύματος. Στόχος της κίνησης αυτής είναι, όπως είπε χθες ο κ. Αλμπάνης, να διαφανούν τα κενά που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο σε διοικητικό προσωπικό και να πιεστεί έτσι το Υπ. Παιδείας να δεχθεί την απόφαση του ιδρύματος να μπουν οι 48 διαθέσιμοι υπάλληλοί του σε κινητικότητα.