Μια θερμή αγκαλιά για την «Κιβωτό» Πωγωνιανής

on .

Πολίτες και φορείς άνοιξαν...

Μια θερμή αγκαλιά για την «Κιβωτό» Πωγωνιανής

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Πνευμ. Κέντρου

• Πολύ θερμά έχει αγκαλιάσει η κοινωνία όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου το Παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» που εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί στην ακριτική Πωγωνιανή, φιλοξενώντας και παρέχοντας φροντίδα σε δεκάδες παιδάκια προερχόμενα από μειονεκτικές οικογένειες.
Αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά με τον πιο έμπρακτο τρόπο το μεσημέρι της Κυριακής με την μουσικοχορευτική εκδήλωση που παρουσίασαν στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού, ο Δήμος Πωγωνίου και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Πωγωνιανή, με στόχο την ενίσχυση της «Κιβωτού»
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς κόπηκαν περί τα 1.000 εισιτήρια για την εκδήλωση και η μεγάλη αίθουσα του Πνευμ. Κέντρου πλημμύρισε από κόσμο, ο οποίος απόλαυσε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά του Πωγωνίου και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές του. Έλαβαν μέρος αφιλοκερδώς οι ερμηνευτές Δημήτρης Υφαντής, Βαγγέλης Δάκας, Κώστας Βέρδης, Νίκος Δάσκαλος και Γιώργος Πατσούρας, το συγκρότημα του Κ. Βέρδη, το πολυφωνικό συγκρότημα «Ήνορο» και το Πωγωνήσιο νεανικό συγκρότημα «Τσουνάμι».

Οι χαιρετισμοί
Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστριά της δημοσιογράφος Αγνή Βραβορίτου, η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η «Κιβωτός του Κόσμου» υπογραμμίζοντας την ανάγκη κάθε τοπικός φορέας αλλά και μεμονωμένα οι πολίτες να υποστηρίξουν την σημαντική αυτή προσπάθεια.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ακριτικού Δήμου στην προσπάθεια που γίνεται από το Παράρτημα Πωγωνιανής της «Κιβωτού», ενώ αντίστοιχα μηνύματα εξέπεμψαν στους δικούς τους χαιρετισμούς ο Αντιπρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής Θύμιος Ταμβακολόγος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Γιάννης Μποτίνης. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στους σκοπούς της «Κιβωτού» και κυρίως στη σημασία που έχει η ίδρυση του Παραρτήματός της στην για την περιοχή μας και τόνισε την υποχρέωση όλων μας να αγκαλιάσουμε την πρωτοβουλία. Τέλος, στο βήμα ανέβηκε και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, σύζυγος του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου και Πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Παραρτήματος Πωγωνιανής και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.