Αλλαγές στο Ν/Σ για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

on .

Συζητείται σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια

Αλλαγές στο Ν/Σ για την

αδειοδότηση επιχειρήσεων

• Σειρά τροποποιήσεων κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κατά ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια.
Με τις τροποποιήσεις:
2 προσδιορίζονται οι όροι υπό τους οποίους τα Επιμελητήρια θα μπορούν να εγκρίνουν τη λειτουργία εγκαταστάσεων (άρθρο 21) σε συμφωνία με το υφιστάμενο πλαίσιο της επιμελητηριακής νομοθεσίας. Τα Επιμελητήρια θα είναι η «εναλλακτική δίοδος» αδειοδότησης, πέραν της Περιφέρειας, είπε ο Κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι και το Υπουργείο Ανάπτυξης θα μπορεί «κατ’ εξαίρεση» να εγκρίνει τη λειτουργία δραστηριοτήτων εκείνων που παρουσιάζουν «ιδιαιτερότητα».
2 το παράβολο που καταβάλλεται ετησίως από τους ασκούντες οικονομική δραστηριότητα δεν θα λειτουργήσει προσθετικά στις λοιπές επιβαρύνσεις της αδειοδοτικής διαδικασίας των δραστηριοτήτων. Ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι το παράβολο θα αφορά μόνο τις δραστηριότητες «υψηλής όχλησης».