Από το αστυνομικό δελτίο

on .

Από το αστυνομικό δελτίο

Είχαν τελικό προορισμό την Αθήνα

Μπλόκο σε 159 κιλά χασίς χθες στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη ο 25χρονος μεταφορέας τους

• Εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 25χρονο Αλβανό, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 25χρονος, με σκοπό να το ελέγξουν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο,  εγκατέλειψε το αυτοκίνητο  και τράπηκε σε φυγή πεζός.  
Ο δράστης αφού καταδιώχθηκε συνελήφθη σε κοντινή απόσταση,  ενώ όπως διαπιστώθηκε, στο πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου,  βρέθηκαν  συνολικά 155  δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού   βάρους 159 κιλών και 446 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 25χρονος θα μετέφερε τα ναρκωτικά στην Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Eίχαν αδυναμία στα γεωργικά εργαλεία

Σπείρα έκλεβε στα Γιάννενα  και πουλούσε… στην Αλβανία

• Μπόλικο χρήμα κέρδιζε σπείρα Αλβανών που είχαν στήσει επιχείρηση μέσω της οποίας έκλεβαν γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα από την περιοχή των Ιωαννίνων και όχι μόνο, τα μετέφεραν και τα πωλούσαν στην χώρα τους!
Τελικά όμως δεν την γλίτωσαν. Μετά από έρευνα των αστυνομικών αρχών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων μελών της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Οι τέσσερις δράστες που εντοπίστηκαν είναι Αλβανοί ηλικίας  31, 42, 41 και 43 ετών.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαιρούσαν γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα από επιχειρήσεις και αποθήκες σπιτιών στην περιοχή των Ιωαννίνων και στη συνέχεια τα μετέφεραν με αυτοκίνητο στην Αλβανία, όπου  μεταπωλούνταν από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά κατόπτευαν τους στόχους που επέλεγαν και αφού έλεγχαν τον τρόπο λειτουργίας και τις μεθόδους ασφαλείας, στη συνέχεια προέβαιναν στις διαρρήξεις και τις κλοπές, ενώ λάμβαναν και αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης για να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Τον… τσάκωσαν επειδή μετέφερε λαθραίο καπνό

• Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθη στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) ένας 46χρονος Αλβανός.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο φορτηγό το οποίο οδηγούσε ο  δράστης, βρήκαν και κατέσχεσαν κάτω από τη θέση του συνοδηγού, δύο συσκευασίες που περιείχαν καπνό, ενός κιλού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και δεκαέξι πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα, ιδιοκτησίας του 46χρονου, ως μέσο μεταφοράς λαθραίου καπνού.

Ανήλικοι οι δράστες κλοπής σε Γυμνάσιο της Άρτας

• Μία κλοπή που έλαβε χώρα σε σχολείο της Άρτας λίγο μετά το Πάσχα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της γειτονικής πόλης. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων, ενός 17χρονου και ενός 16χρονου, για την κλοπή.
Οι δύο δράστες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Απριλίου, εισήλθαν σε Γυμνάσιο της Άρτας και αφαίρεσαν δύο φορητούς υπολογιστές, δύο βιντεοκάμερες και μία φωτογραφική μηχανή. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πούλησαν μέρος των κλοπιμαίων  σε έναν 26χρονο και έναν 40χρονο. Τα αφαιρεθέντα είδη που βρέθηκαν στην κατοχή τους αποδόθηκαν ξανά στον Διευθυντή του Σχολείου.

Συνελήφθησαν δύο για χρέη προς το Δημόσιο

• Δύο άτομα συνελήφθησαν στα Γιάννενα για χρέη προς το Δημόσιο. Αρχικά, συνελήφθη ένας 30χρονος για μη καταβολή χρεών 118.582 ευρώ και στη συνέχεια ένας 66χρονος ημεδαπός, για χρέη 106.358 ευρώ. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν παραγγελίες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.