Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για τις «Στέγες» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

on .

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για τις «Στέγες» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Τελετή στη Νεοκαισάρεια – Τι τόνισε η Νατάσα Μπέγκα

• Πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα είναι το Παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ, το οποίο προσφέρει από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα σπουδαίο κοινωνικό έργο, έχοντας αγκαλιάσει με τον πιο ζεστό τρόπο δεκάδες παιδιά με αναπηρίες στην περιοχή μας.
Ωστόσο, η ΕΛΕΠΑΠ δεν επαναπαύεται αλλά συνεχίζει να επεκτείνει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για τους ανθρώπους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει. Σύντομα λοιπόν, σε δύο περίπου χρόνια, θα λειτουργήσει στη Νεοκαισάρεια μία ακόμη σημαντική υποδομή, οι επτά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στις οποίες θα φιλοξενούνται και θα ζουν με αξιοπρέπεια 35 άτομα με αναπηρίες που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίζει.
Στον ίδιο χώρο θα χτιστεί και θα λειτουργήσει κι ένα κτίριο ημερήσιας απασχόλησης με πολλές ανέσεις για τα άτομα αυτά. Στη νέα υποδομή θα εργάζονται 25 μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα φροντίζουν τους φιλοξενούμενους.

Τελετή θεμελίωσης
Το πρωί του Σαββάτου έγινε η τελετή θεμελίωσης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, σε μία έκταση 15 στρεμμάτων στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, παρουσία του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, της βουλευτή Ν.Δ. Άννας Ασημακοπούλου, του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του υποψ. Δημάρχου Νίκου Γκόντα, εκπροσώπων φορέων, πολλών πολιτών και φυσικά των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.
Το θεμέλιο λίθο έθεσε ο ευεργέτης της ΕΛΕΠΑΠ Τηλέμαχος Ευθυμιάδης, στον οποίο τα παιδιά της Εταιρείας χάρισαν στο τέλος της εκδήλωσης μία χάρτινη μακέτα του οικισμού που πρόκειται να κατασκευαστεί.

Η Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ
Μετά τον αγιασμό η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ελλάδος Μαριάννα Μόσχου αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στο έργο που γίνεται στα Γιάννενα, χαρακτηρίζοντας το εδώ Παράρτημα της Εταιρείας ως πρότυπο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Νατάσσας Μπέγκα για τον αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια. «Χτίζουμε το αύριο για τα παιδιά μας που μας έχουν ανάγκη», είπε αναφερόμενη στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Η Νατάσσα Μπέγκα
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα σημείωσε συγκινημένη ότι «αξιωθήκαμε να ανοίξουμε νέους δρόμους και προοπτικές για ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει η ΕΛΕΠΑΠ». Η κ. Μπέγκα αναφέρθηκε στο ιστορικό της ΕΛΕΠΑΠ και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιηθούν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.