ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η νέα Ελλάδα γεννιέται τώρα…

on .

Βαρυσήμαντο άρθρο του Πρωθυπουργού

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η νέα Ελλάδα γεννιέται τώρα…

Δριμεία κριτική στις δυνάμεις που αντιστέκονται

• Η Ελλάδα «σπάει το κέλυφος» του προστατευτισμού και του κρατισμού, προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις, όπως κάνουν οι άλλες χώρες εδώ και δυόμισι δεκαετίες, αναφέρει σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ακολούθως, σημειώνει: «Αυτό το κέλυφος σπάει τώρα. Και απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας».
Ο πρωθυπουργός ασκεί δριμεία κριτική σε «δυνάμεις που αντιστέκονται ακόμη λυσσαλέα. Γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον» και προσθέτει πως «μόνη τους επιδίωξη πλέον είναι ο διχασμός του λαού και η αστάθεια της χώρας».
Ο κ. Σαμαράς ακόμη σημειώνει: «Ο ελληνικός λαός όμως τους κατάλαβε. Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν. Τώρα, η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Έλληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται...».

Β. Βενιζέλος: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ  θέλουν να πέσει η κυβέρνηση…

• Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πέσει η κυβέρνηση με μόνο στόχο να αμφισβητήσουν εμένα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Λαμία. Επέκρινε επίσης τις πολιτικές μεταγραφές και την «κλοπή» στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
«Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν να αμφισβητήσουν εμένα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοβουλία Κουβέλη για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

• Την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, στη βάση συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, μετά τις ευρωεκλογές προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Τονίζει μάλιστα πως η πρόταση θα απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ εφόσον διαφοροποιηθεί -όπως λέει- από τη στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ.
«Το ποιος βρίσκεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά την προσπάθεια, εκείνο που μας αφορά είναι το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης, του προγράμματος, που πρέπει να είναι προοδευτικό» συμπληρώνει.

Σε ντιμπέιτ καλεί Σαμαρά και Τσίπρα ο Στ. Θεοδωράκης

• Πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ απευθύνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα, εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου. Τους καλεί, μάλιστα, να αποφασίσουν οι ίδιοι τους όρους της τηλεμαχίας, συμπληρώνοντας ότι το κίνημά του δεν θέτει απολύτως κανέναν όρο για μία τέτοια συζήτηση. «Δεν έχουν βαρεθεί τους μονολόγους;» διερωτάται ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία». Τονίζει, επίσης, ότι το «Ποτάμι» στέκεται θετικά έναντι των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς, όπως επισημαίνει, «ούτε 25% Δεξιά ούτε 25% Αριστερά θα σώσει τη χώρα».  Σημειώνει, όμως, ότι «είναι νωρίς γι’ αυτή την κουβέντα».