Τον… τσάκωσαν επειδή μετέφερε λαθραίο καπνό

on .

Τον… τσάκωσαν επειδή μετέφερε λαθραίο καπνό


• Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθη στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) ένας 46χρονος Αλβανός.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο φορτηγό το οποίο οδηγούσε ο  δράστης, βρήκαν και κατέσχεσαν κάτω από τη θέση του συνοδηγού, δύο συσκευασίες που περιείχαν καπνό, ενός κιλού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και δεκαέξι πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα, ιδιοκτησίας του 46χρονου, ως μέσο μεταφοράς λαθραίου καπνού.

Είχε κρύψει στο Ι.Χ. πάνω από πέντε κιλά χασίς

• Για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη ένας 38χρονος Αλβανός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε ο δράστης και βρέθηκε στο πάτωμα της θέσης του συνοδηγού ένας σάκος που περιείχε έξι δέματα με κάνναβη.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν πέντε κιλά και 408 γραμμάρια κάνναβη, το Ι.Χ. του συλληφθέντα κι ένα κινητό με δύο κάρτες SIM.

Ανήλικοι οι δράστες κλοπής σε Γυμνάσιο της Άρτας

• Μία κλοπή που έλαβε χώρα σε σχολείο της Άρτας λίγο μετά το Πάσχα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της γειτονικής πόλης. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων, ενός 17χρονου και ενός 16χρονου, για την κλοπή.
Οι δύο δράστες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Απριλίου, εισήλθαν σε Γυμνάσιο της Άρτας και αφαίρεσαν δύο φορητούς υπολογιστές, δύο βιντεοκάμερες και μία φωτογραφική μηχανή.
Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πούλησαν μέρος των κλοπιμαίων  σε έναν 26χρονο και έναν 40χρονο. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους στα Γιάννενα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Τα αφαιρεθέντα είδη που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στον Διευθυντή του Σχολείου.

Συνελήφθησαν δύο για χρέη προς το Δημόσιο

• Δύο άτομα συνελήφθησαν στα Γιάννενα για χρέη προς το Δημόσιο. Αρχικά, συνελήφθη ένας 30χρονος για μη καταβολή χρεών 118.582 ευρώ και στη συνέχεια ένας 66χρονος ημεδαπός, για χρέη 106.358 ευρώ. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν παραγγελίες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Τρία χρόνια μετά εισέπρατταν τη σύνταξη αποθανόντος…

• Τη σύνταξη του συζύγου και πατέρα, που είχε πεθάνει πριν από τρία περίπου χρόνια, κατηγορούνται ότι εισέπρατταν παράνομα μάνα και γιος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για πλαστογραφία και απάτη.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία η 72χρονη και ο 42χρονος γιος της, που είναι κάτοικοι Τρικάλων, φέρονται ότι με πλαστά έγγραφα, που έστελναν κάθε χρόνο σε ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού, εισέπρατταν κανονικά τη σύνταξη, παρά το γεγονός ότι ο πραγματικός δικαιούχος είχε πεθάνει το Σεπτέμβριο του 2011.