Ελεύθερος υπό όρους ο παιδίατρος που κατηγορείται για παιδικό πορνό!

on .

Μετά την απολογία του σε ανακριτή και Εισαγγελέα

Ελεύθερος υπό όρους ο παιδίατρος που κατηγορείται για παιδικό πορνό!

Πολλά τα ερωτηματικά στη Γιαννιώτικη Κοινή Γνώμη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το μεσημέρι ο Βούλγαρος παιδίατρος, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε πως δεν συντρέχουν λόγοι κράτησής του και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος. Ο παιδίατρος, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Γιάννενα από το 2000, πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μηνός, του επιβλήθηκε το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ κλήθηκε να καταβάλει και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

«Σοκ» και στη δίωξη!..
«Πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση στα χρονικά». Έτσι σχολίασε ο Διοικητής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης, την πολύκροτη υπόθεση του παιδίατρου, που συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μιλώντας χθες μας ανέφερε, πως πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Δίωξης. «Έχει πολύ σκληρό υλικό και πρόκειται για ένα σκληρό προφίλ. Μόλις αποκωδικοποιηθούν οι σκληροί δίσκοι θα δούμε, εάν είναι παιδιά της διπλανής πόρτας» είπε.
Ακόμη, υπογράμμισε, ότι τέτοιες προσωπικότητες είναι αρρωστημένες και «χρήζουν ιατρικής νοσηλείας. Πρέπει να είσαι ικανός για όλα, όταν θες να βλέπεις να βιάζονται βρέφη»!
Ο κ. Σφακιανάκης ζήτησε τέλος λίγη υπομονή, για να δοθεί και το όνομα και η φωτογραφία του δράστη, ενώ εκτίμησε ότι «υπάρχει μεγάλο κύκλωμα και θα βγουν πολλά στη φόρα»!

Οργή στην Κοινή Γνώμη
Στο μεταξύ, πολλά ερωτηματικά, μούδιασμα και εκνευρισμό προκάλεσε στην Κοινή Γνώμη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο παιδίατρος, με τους πολίτες να αναρωτιούται, πώς είναι δυνατόν να μην κρατείται ένας τέτοιος άνθρωπος, τη στιγμή μάλιστα που δεν αποκλείεται να έχει χρησιμοποιήσει μικρά παιδιά της διπλανής πόρτας για τα αρρωστημένα του γούστα... Ήδη, υπήρχε οργή στην κοινωνία για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και φωτογραφιών του γιατρού, ενώ με την χθεσινή απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, τα πνεύματα οξύνθηκαν και το λαϊκό αίσθημα κάθε άλλο παρά ικανοποιήθηκε.