Ξεκινά από αύριο η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος των 10 ημερών

on .

Με την ελπίδα ότι θα κινηθεί η αγορά…

Ξεκινά από αύριο η ενδιάμεση

εκπτωτική περίοδος των 10 ημερών

24ωρη απεργία προανήγγειλαν για την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι

• Με 24ωρη απεργία την Κυριακή απαντά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο πέφτει μέσα στην ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο των 10 ημερών, που ξεκινά αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 10 Μαΐου.
Με ενδιαφέρον λοιπόν οι καταστηματάρχες αναμένουν να δουν εάν θα ανταποκριθούν οι καταναλωτές στις εκπτώσεις αυτής της μικρής περιόδου, με δεδομένο ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι ιδιαίτερα «σφιχτοί».

Η ΕΣΕΕ
Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σημειώνει πως κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.  "Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προαιρετική η λειτουργία
Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου από 11 π.μ. έως 8 μ.μ.
Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τους Εμπορικούς Συλλόγους να ενημερώσουν για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην κάθε τοπική αγορά η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 4 Μαΐου.