Πρωτομαγιά σήμερα και η μάχη κατά της ανεργίας υπόθεση όλων!

on .

Μηνύματα, συγκεντρώσεις, πορείες…

Πρωτομαγιά σήμερα και η μάχη

κατά της ανεργίας υπόθεση όλων!

Άμεση προτεραιότητα ο κοινωνικός διάλογος

• Με τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις και πορείες θα εορταστεί και φέτος η σημερινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς,.
Ως συνήθως στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθούν δυο συγκεντρώσεις, μια από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ στις 10.30, με αφετηρία την Γιοσέφ Ελιγιά, στην οποία έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν αρκετά σωματεία και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων στις 10 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

Μήνυμα Υφυπ. Εργασίας
Στο μήνυμά του για την σημερινή ημέρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου υποσχέθηκε αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων: «Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει την κοινωνία και τη χώρα σε μια πορεία μετάβασης για την έξοδο από την κρίση. Η ύφεση και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται, όμως η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Στόχος όλων, η οικονομική ανάκαμψη και η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών να οδηγήσει σε κοινωνική πρόοδο, δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους και ενίσχυση της απασχόλησης. Άμεση προτεραιότητα ο υπεύθυνος κοινωνικός διάλογος για τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων».  

Άλλες ανακοινώσεις
Κάλεσμα συμμετοχής στις σημερινές κινητοποιήσεις απηύθυνε με χθεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι είναι μια μέρα «που σηματοδοτεί ότι κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε στους εργαζομένους, αλλά όλα κατακτήθηκαν με αγώνες…».
• «Είναι ώρα για τις δυνάμεις που βρίσκονται στο εργατικό κίνημα να αναλάβουν την ευθύνη για την ανασύνταξη των συνδικάτων, ενώνοντας τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ειδικότητα, φυλή, πολιτικές πεποιθήσεις, διαιρέσεις ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Οι δυνάμεις της Αριστεράς θα πρέπει να αποδείξουν τον ταξικό τους χαρακτήρα στεκόμενες στο ύψος των περιστάσεων, περιφρουρώντας την ενότητα της τάξης και του κινήματος της…», τονίζεται μεταξύ άλλων σε χθεσινή ανακοίνωση της η Δημοτική Ριζοσπαστική Συσπείρωση – ΔΡΑΣΥ Ιωαννίνων, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό.
• Με κοινή τους ανακοίνωση η «Ανατροπή στην πόλη και το χωριό» και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά και ιδιαίτερα στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου.