ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ!

on .

Ανάστατη η κοινή γνώμη και ο ιατρικός κόσμος των Ιωαννίνων

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ!

«Υπεράνω υποψίας», αλλά εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

 

PEΠOPTAZ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο και κυρίως στην πόλη των Ιωαννίνων  η αποκάλυψη για  47χρονο παιδίατρο στα Γιάννενα, ο οποίος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία.
Η είδηση της σύλληψής του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο παιδίατρος, ήταν πρόσωπο υπεράνω υποψίας στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους  ιατρικούς κύκλους.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 47χρονος παιδίατρος, Βούλγαρος στην καταγωγή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του  σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφία, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 47χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε  στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τα  κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση. Ο 47χρονος  οδηγήθηκε χθες  το πρωί σε Ανακριτή και Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ανάστατη η Ιατρική Κοινότητα
Την καταδίκη της πράξης του συναδέλφου τους εξέφρασαν η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου, με την επισήμανση βέβαια πως θα αποδειχθούν πραγματικές οι κατηγορίες.
«Ως Ιατρικός Σύλλογος δεν μπορούμε να αναστείλουμε την άσκηση του επαγγέλματός του, ούτε να αφαιρέσουμε την άδειά του, αλλά να τον παραπέμψουμε στο Πειθαρχικό και αυτό θα αποφασίσει για την ποινή. Είθισται πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις να περιμένουμε να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις, αν και η συγκεκριμένη είναι εξαιρετικά σοβαρή και διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες», τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις η κα Τσιάρα και χαρακτήρισε πολύ θλιβερό το συμβάν.
Για έναν συνάδελφο που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου.

Υπεράνω υποψίας
Ο 47χρονος παιδίατρος, μέχρι χθες δεν είχε  προκαλέσει  την παραμικρή υποψία για τα «ενδιαφέροντά του», ωστόσο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φέρεται να τον είχαν βάλει στο μικροσκόπιο εδώ και δύο  χρόνια. Ο παιδίατρος  διαμένει στα Γιάννενα εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες, καθώς πήρε την ειδικότητά του σε νοσοκομείο της πόλης και το 2000 άνοιξε ιατρείο στο κέντρο των Ιωαννίνων, ενώ ήταν συμβεβλημένος και με τον ΕΟΠΥΥ.
Το υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του και σε σκληρούς δίσκους χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σκληρό, χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει γνωστό αν είναι και υλικό που είχε παραχθεί από τον ίδιο ή απλώς το αποθήκευε και το διακινούσε. Άλλωστε, μένει να διερευνηθεί πλήρως όλο το περιεχόμενο των υπολογιστών και των σκληρών δίσκων, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τα περισσότερα αρχεία να είναι κλειδωμένα με κωδικούς που δεν είναι εύκολα προσπελάσιμοι.
«Είναι τραγικό να μαθαίνεις πως συμβαίνει ένα έγκλημα παιδεραστίας και είναι διπλά τραγικό όταν πρόκειται για ανθρώπους που λόγω του επαγγέλματός τους έχουν άμεση πρόσβαση στα παιδιά. Ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, και ήδη κινήσαμε τις διαδικασίες διαγραφής του από τον Σύλλογό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου εκφράζοντας την ευχή να μην υπήρχε κάποια μεμπτή πράξη στο ιατρείο του, το οποίο επίσης ερευνήθηκε, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να προσθέτει νέες κατηγορίες σε βάρος του.