Δύο συλλαλητήρια αύριο για την Εργατική Πρωτομαγιά

on .

Στα Γιάννενα, από ΕΚΙ και ΠΑΜΕ

Δύο συλλαλητήρια αύριο για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν Ν. Φασούλης και Χρ. Γρίβας

• Στη σκιά της κρίσης που ακόμα… καλά κρατεί και της ανεργίας η οποία παραμένει σε ιλιγγιώδη επίπεδα γιορτάζεται αύριο η Εργατική Πρωτομαγιά και στα Γιάννενα. Η επέτειος θα τιμηθεί με τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί συγκέντρωση στο κάτω τμήμα της Αβέρωφ, στο οποίο έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν αρκετά συνδικαλιστικά σωματεία και θα ακολουθήσει πορεία προς την Κεντρική Πλατεία, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει το δικό του ξεχωριστό συλλαλητήριο με αφετηρία το Δημαρχείο.

Ο Πρόεδρος ΕΚΙ
Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Φασούλης, ενόψει της Πρωτομαγιάς, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση.
Ο κ. Φασούλης έκανε λόγο για μάχη με στόχο έναν κόσμο δικαιότερο, ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχθεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια».

Ο Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ
«Όλα τα δικαιώματά μας και συνολικά το εργατικό δίκαιο δεν μας χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα. Στην Ελλάδα του 2014 βιώνουμε την πιο άγρια λιτότητα, περικοπές κοινωνικών δαπανών, μαζικά προγράμματα απολύσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να αποτρέψουν την εφαρμογή των αυταρχικών, όπως τα χαρακτήρισε, συστημάτων αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση και κάλεσε τους εργαζομένους στην αυριανή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
Με ανακοίνωσή του και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων  καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου, με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Το Σωματείο Μετάλλου
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων, καλεί τους εργαζόμενους – μέλη του στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που θα γίνει αύριο, ώρα 10.30 το πρωί στο Εργατ. Κέντρο.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων
Το δικό της κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο, απευθύνει σε αυτοαπασχολούμενους εμ­πόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές η ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων με χθεσινή της ανακοίνωση.

Διάφορες εκδηλώσεις
• Η Ομάδα Γυναικών Κοινωνικής Δράσης και Eθελοντισμού του Δήμου Ζίτσας διοργανώνει αύριο, Πρωτομαγιά εκδήλωση στα «Εικονίσματα» Μεγ. Γαρδικίου Δήμου Ζίτσας με δωρεάν φαγητό, κρασί, μουσική και χορό.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ