ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ.»

on .

ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ:

Βήμα-βήμα ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αλλάξει επίπεδο

Τι δήλωσε ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ

• Την ανάγκη να αποκτήσει σταθερότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε βήμα- βήμα να αλλάξει επίπεδο και να καθιερωθεί στις ομάδες που σκέφτονται κάτι παραπάνω, επισημαίνει ο προπονητής Γιάννης Πετράκης σε συνέντευξή του, στο site της ΠΑΕ, λίγες ώρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας του και την παραμονή του και την επόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας.
Ο κ. Πετράκης, εξηγεί επίσης γιατί κατά την άποψή του, υπήρχαν τα φετινά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ποδοσφαιριστών, ενώ κάνει και τις εκτιμήσεις του για το τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που τελικά η ΠΑΕ δεν πάρει αδειοδότηση.
• Που νομίζετε, σύμφωνα με την δουλειά που έχετε κάνει πλέον στην ομάδα, ότι υστερούσε πριν αναλάβετε; Ήδη ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχε αλλάξει δυο προπονητές και τρεις γυμναστές, δεν πήγαινε καλά, τι θεωρείτε ότι βελτιώσατε, ή ποιες παρεμβάσεις κάνατε;
- Η ομάδα ήταν με έλλειψη σαφή αγωνιστικού προσανατολισμού και πλάνου, λόγω της αλλαγής προπονητών. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα για την ομάδα και σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Αδειοδότηση και μεταγραφές
• Η τυχόν μη αδειοδότηση της ομάδας θα επηρέαζε σε κάτι τον σχεδιασμό της εν όψει της νέας σεζόν;
- Επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι σε ροή, σίγουρα όταν υπάρχουν περιορισμοί μπορεί να παίξουν τον ρολό τους, αλλά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πιστεύω θα επηρεαστεί το λιγότερο, λόγω του ότι δεν λήγουν πολλά συμβόλαια αλλά και λόγω του ότι υπάρχει σπουδαία αγωνιστική βάση.
• Χρειάζεται όμως να υπάρξει ενίσχυση στο ρόστερ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ;... κι αν ναι, αυτή πρέπει να είναι από ταλαντούχους ή καθιερωμένους ποδοσφαιριστές;
- Οι καλοί παίκτες πάντα κάνουν την καλή ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται λίγες, αλλά πολύ ποιοτικές κινήσεις και σε έτοιμους και σε ταλαντούχους παίκτες.
• Τι όραμα υπάρχει για την ερχόμενης σεζόν αλλά και για την ομάδα γενικότερα;
- Ο πρόεδρος θέλει μια ομάδα που να έχει μόνιμη παρουσία στην super league και να φτάσει στα ψηλά σκαλοπάτια της. Το ίδιο επιθυμώ κι εγώ. Η ομάδα έχει αυτή την δυναμική όπως και την προοπτική.  Πρέπει όμως να αποκτήσει σταθερότητα και βήμα-βήμα να αλλάξει επίπεδο και να καθιερωθεί στις ομάδες που δεν παλεύουν για παραμονή, αλλά σκέφτονται για κάτι παραπάνω. Αυτό όμως θέλει καλό σχεδιασμό και προγραμματισμό, μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή και παρά πολύ δουλειά. Όλα τα σπουδαία πράγματα δεν γίνονται σε μια μέρα και ξαφνικά. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκεί που πραγματικά του αξίζει και θέλουμε να τον βλέπουμε όλοι.
• Έχετε εικόνα για τα υπάρχοντα τμήματα Κ17, Κ20 των τμημάτων υποδομής;... υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να προωθηθούν;
- Έχω άποψη για τα τμήματα υποδομών, εφόσον το διάστημα που είμαι στην ομάδα φρόντιζα να ενημερώνομαι γι αυτά, αλλά παρακολούθησα και αγώνες τους, όποτε μου το επέτρεπε ο χρόνος. Υπάρχουν παιδιά που έχουν τα προσόντα να ανέβουν στην πρώτη ομάδα.   Η Ήπειρος είναι ποδοσφαιρομάνα και όσα παιδιά έχουν το ταλέντο και ξεχωρίζουν πρέπει να γίνονται μέλη της ομάδας μας.