Αυτοδιοικητικά

on .

Αυτοδιοικητικά

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΔΗΜΟΥΣ

Σε περιοχές του Δήμου Ζίτσας περιόδευσε ο Αλεξ. Καχριμάνης

• Τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας και επιπλέον το Μαζαράκι και τους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξής του.

Στο Πανεπ. Νοσοκομείο ο Γιώργος Ζάψας

• Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών», συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξής του επισκέφτηκε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Φώτη Βάββα. Σήμερα το μεσημέρι ο Γ. Ζάψας θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στο Λούρο Πρέβεζας χθες η Ο. Γεροβασίλη

• Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από υποψηφίους της Π.Ε. Πρέβεζας, επισκέφθηκε το Λούρο, όπου είχε συζητήσεις με εμπόρους - καταστηματάρχες και πολίτες ενώ αργότερα σε κεντρικό καφενείο παρουσίασε τις αρχές και τους στόχους του συνδυασμού της.
• Σήμερα ο  υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα επισκεφθούν υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Το απόγευμα υποψήφιοι σύμβουλοι θα επισκεφθούν τοπικές κοινότητες του Λεκανοπεδίου.

Κοινές περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

• Συνεχίζονται οι κοινές περιοδείες των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για Περιφέρεια και Ευρωβουλή. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Έξαρχος θα επισκεφθεί την «ΠΙΝΔΟΣ», η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλυ Τσουμάνη, την πιάτσα ταξί του ΚΤΕΛ. Ο Ν. Έξαρχος και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Γ. Πρέντζας το μεσημέρι θα επισκεφθούν τον ΟΑΕΔ, ενώ το απόγευμα η Ο. Τσουμάνη θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Συλλόγου Γυναικών Ιωαννίνων, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο.

Συνάντηση Θ. Μπέγκα με Σύλλογο Πολυτέκνων

• Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων, είχε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Μπέγκας και υποψήφιοι της παράταξής του «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών». Στο επίκεντρο των συζητήσεων, ήταν τα μέτρα και οι δράσεις που πρέπει να ληφθούν προς όφελος των πολυτέκνων οικογενειών.

Ενημέρωση Λ. Νάτση για τα ζητήματα της ΔΕΥΑΙ

• Με τον Γενικό Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ιωαννίνων  Κώστα Γιωτάκη συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή».  Ο κ. Νάτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα θέματα  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΙ.
• Σήμερα ο Λ. Νάτσης θα επισκεφθεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο κτίριο «Γ. Σταύρου», το ΙΚΑ και υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας.

Δήλωση του Υπ. Δημάρχου Πωγωνίου Γ. Ντόντη

• Με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Γιάννης Ντόντης αναφέρεται στους στόχους της παράταξής του, ασκώντας παράλληλα κριτική στην νυν Δημοτική Αρχή Πωγωνίου. «Με την κατάθεση του ψηφοδελτίου νίκης για την παράταξή μας, κάναμε το πρώτο βήμα για το ξερίζωμα ενός κατεστημένου, μιας ηγετικής ομάδας που επί σειρά ετών θεωρεί το Δήμο προσωπική της ιδιοκτησία και εργαλείο εξυπηρέτησης “κολλητών”», υποστηρίζει στον πρόλογο της δήλωσής του.

Διακήρυξη της «Αλληλεγγύης» του Δήμου Πωγωνίου

• «Ο Δήμος Πωγωνίου, σαν αυτοδιοικητικός οργανισμός, χρήζει ριζικών εκ βάθρων αλλαγών με στόχο την ανατροπή της σημερινής τραγικής εικόνας του Πωγωνίου», αναφέρει στη διακήρυξή της η παράταξη «Αλληλεγγύη», η οποία έχει ως υποψήφιο Δήμαρχο τον Δ. Κανακάκη. «Η Δημοτική μας Παράταξη -τονίζει ακόμη- αποτελεί μία συσπείρωση Πολιτών που βγήκαν από τα κομματικά τους χαρακώματα και που δεν ζητάει να έρθει στην εξουσία του Δήμου, ζητάει να φέρει τους Πολίτες στην εξουσία του Δήμου».

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά «Χρυσής Αυγής»

• Με κοινή τους ανακοίνωση οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» χαρακτηρίζουν «πρόκληση για το γιαννιώτικο λαό τη σημερινή (χθεσινή) επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 10 υποψηφίων της «Χρυσής Αυγής» που μπήκαν λειτουργώντας “ως τάγμα εφόδου”».
Επίσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι προκαλεί ερωτηματικά η απουσία αντίδρασης της διοίκησης του ΠΓΝΙ  στην παρουσία της   «Χρυσής Αυγής» στο Νοσοκομείο.

Οι Ηπειρώτες Απόδημοι στηρίζουν τον Ελ. Δημητρίου

• Με ανακοίνωσή της η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, χαιρετίζει τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της, Ελευθερίου Δημητρίου στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Θα είναι τιμή για μας τους Απόδημους, αλλά και όλους τους Ηπειρώτες, ένα στέλεχός μας με τόσες εμπειρίες να εκλεγεί στην ευρωβουλή και να μας εκπροσωπεί στο κέντρο αποφάσεων της Ευρώπης», τονίζει σε δήλωσή του  ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Σπύρος Κωσταδήμας.

Στο Επιμελητήριο η Συλβάνα Ράπτη

• Συνεχίζονται και σήμερα οι περιοδείες υποψηφίων ευρωβουλευτών στα Γιάννενα. Το πρωί επισκέπτεται το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Συλβάνα Ράπτη, που θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της Διοίκησης.