Πάνε κι έρχονται στην Ήπειρο οι υποψ. Ευρωβουλευτές

on .

Πάνε κι έρχονται στην Ήπειρο οι υποψ. Ευρωβουλευτές

Στην ενίσχυση της κεντροαριστεράς αναφέρθηκε χθες ο Παντελής Καψής

• Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» Παντελής Καψής, ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την Ελλάδα.
Ο κ. Καψής,  χαρακτήρισε ψεύτικο τον δικομματισμό Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανάγκη ενίσχυσης της κεντροαριστεράς, μέσω της «Ελιάς». Ο αγώνας για ενότητα είναι διαρκείας, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι η νέα αυτή παράταξη θα συνεχίσει την προσπάθειά της και μετά τις εκλογές.
***

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: Στόχος μας είναι να φέρουμε και την τέταρτη κάλπη

• Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, στα πλαίσια διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ήπειρο.
Σε δηλώσεις του με αφορμή τις επισκέψεις του στα εκλογικά κέντρα των παρατάξεων της  Όλγας Γεροβασίλη και του Λάζαρου Νάτση, παρόντος και του βουλευτή Χρήστου Μαντά,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι  το μόνο πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι ή η επιβράβευση των πολιτικών λιτότητας (Σαμαράς, Βενιζέλος, Μέρκελ) ή τους αλλάζουμε και δίνουμε μήνυμα ελπίδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά είπε. Πρόσθεσε ότι κοινός παρονομαστής για τις τριπλές κάλπες του Μαΐου είναι οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και στην Ευρώπη. «Στόχος μας είναι να φέρουμε και την τέταρτη κάλπη», σημείωσε ο Ν. Χουντής, συνδέοντας τα αποτελέσματα αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών με πρόωρες  εθνικές εκλογές.
***

Βέβαιος για νίκη της Ν.Δ. ο Μ. Κεφαλογιάννης

• Την Κυριακή βρέθηκε στην Ήπειρο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος  επέλεξε  να  περιοδεύσει στην ακριτική Κόνιτσα και το Πωγώνι πριν φθάσει το απόγευμα στα Γιάννενα, όπου μίλησε το βράδυ στο ξενοδοχείο «Grand Serai». Μαζί του ήταν και η υποψήφια ευρωβουλευτής Ν.Δ. Γιάννα Καλαντζάκου.
Σε δηλώσεις του, σε συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα είναι το πρώτο κόμμα, καθώς όπως είπε, είναι η μοναδική εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση.
Ο Σταύρος Καλογιάννης, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του,  περιόδευσε μαζί του στην Κόνιτσα, το Δελβινάκι και το Καλπάκι. Στην Κόνιτσα ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τους κατοίκους για την υπογραφή της σύμβασης βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι- όρια Ν. Ιωαννίνων – Κοζάνης, ενώ είχε και συνάντηση με τον υπ. Δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου.   Στο Δελβινάκι συναντήθηκαν με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων, συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περιοχή.
Σε δήλωσή του για τις ευρωεκλογές ο κ. Στ. Καλογιάννης, δήλωσε ότι «είναι  καθήκον όλων μας η συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές. Πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες για την Ευρώπη που θέλουν».
***

Και η  Κατερίνα Μπατζελή  επισκέφθηκε τα Γιάννενα

• Στα Γιάννενα βρέθηκε και η υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Κατερίνα Μπατζελή, η οποία το Σάββατο επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Δημ. Δημητρίου.  Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, εστιάστηκε στο μέλλον των Επιμελητηρίων, ενώ η κ. Μπατζελή αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.
***

Η Μαρία Σπυράκη στο Επιμελητήριο Άρτας

• Την υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, υποδέχθηκαν την Κυριακή στο Επιμελητηριακό Μέγαρο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και οι αντιπρόεδροι Απόστολος Κεφάλας και Χρήστος Κολιός.
Η κα Σπυράκη βρέθηκε στην Άρτα στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας και επισκέφθηκε το Επιμελητήριο για να ενημερωθεί για τα ζητήματα των επιχειρήσεων της περιοχής.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού πρόσφερε στην κα Σπυράκη ένα καλάθι με τα μοναδικά γεννήματα  της αρτινής γης (πορτοκάλια και εν γένει εσπεριδοειδή μοναδικά, ακτινίδια καταπληκτικά, τσίπουρο γιατρικό, τυριά από πραγματικό γάλα, μέλι και γλυκά κουταλιού από τα αγριολούλουδα των Τζουμέρκων…), την ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και τις επιδιώξεις της τοπικής επιχειρηματικότητας, καλώντας την να γίνει σύμμαχος του  Επιμελητηρίου στην προσπάθεια εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων.