Αύριο τα μεσάνυχτα ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφιότητων

on .

Με την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Αύριο τα μεσάνυχτα ξεκαθαρίζει

το τοπίο των υποψηφιότητων

«Παζάρια» μέχρι και την τελευταία ώρα.

• Αρνητικός ο απόηχος από τη συνεργασία Μπέγκα – Κολόκα

• «Κοντός ψαλμός, αλληλούια» για τους υποψήφιους σε Περιφέρεια και Δήμους.


Αύριο τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών, οπότε και τελειώνουν τα σενάρια για το ποιοι και πόσοι θα καταφέρουν να καταθέσουν ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Μαΐου.
Η κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, άρχισε χθες και αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα από παρατάξεις που έχουν καταλήξει σε πρόσωπα και έχουν συμπληρώσει τα σχήματά τους. Οι περισσότερες πάντως αναμένεται να περάσουν αύριο την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου και αυτό γιατί θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που υπάρχει για προσθήκες στα ψηφοδέλτιά τους.
Τα «παζάρια», οι υποσχέσεις, ακόμη και οι πιέσεις  δεν λείπουν ούτε και αυτή τη φορά, ενώ οξύ είναι το πρόβλημα στους Δήμους για τη κατάρτιση υποψηφίων στα τοπικά συμβούλια.
Παρότι ο χρόνος πλέον εκπνέει, εξακολουθούν σε ορισμένους Δήμους να υπάρχουν ερωτηματικά για τη δυνατότητα να συγκροτηθούν συνδυασμοί από όλους όσους είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα και δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλος (ή και άλλοι) σε περιφερειακούς δήμους που θα ακολουθήσουν το δρόμο του Π. Κολόκα.
Συνεχίζονται οι αναταράξεις
Η συνεργασία των Θ. Μπέγκα – Π. Κολόκα, κυριάρχησε και χθες στα αυτοδιοικητικά «πηγαδάκια», παράλληλα όμως προκαλεί τριγμούς στο περιβάλλον και των δύο. Οι αντιδράσεις είναι πολύ περισσότερες από ότι αναμενόταν, έχοντας ξαφνιάσει και τους δύο.
Οι αναταράξεις είναι αισθητές στην παράταξη   Μπέγκα, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι εντός αυτής,  που εκτιμούν ότι με τη συνεργασία Κολόκα, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της παράταξης και ταυτόχρονα χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι αριστερών ψηφοφόρων, που στο δεύτερο γύρο  είναι χρήσιμο στην τελική «μάχη» με το Νίκο Γκόντα.  
Από τη σκοπιά, αυτή όπως λένε, ήταν προτιμότερο ο κ. Κολόκας να κατέβαινε στις εκλογές και στη συνέχεια στο β’ γύρο, με οποιοδήποτε ποσοστό και αν έπαιρνε να έβγαινε και να στήριζε βάσει πολιτικής συμφωνίας την παράταξη Μπέγκα, ώστε πραγματικά τότε να της έδινε δυναμική νίκης.
Επίσης στελέχη της «Ενότητας Πολιτών» δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς όπως λένε, δεν μπορούν να δεχτούν να δίνονται «τιμές και αξιώματα» σε έναν «σώγαμπρο», την ώρα που αυτοί για μήνες δίνουν αγώνα για να κρατήσουν ενωμένη την παράταξη.
Ο Παντελής Κολόκας, συνέχισε και χθες να δέχεται «πυρά» από πρώην συνεργάτες του και ιδίως πολιτικούς φίλους του, οι οποίοι,  άλλοι ανοικτά και άλλοι σε κλειστό κύκλο, του επιρρίπτουν ευθύνες για το ναυάγιο της πρωτοβουλίας που είχαν ξεκινήσει και την αθέτηση των όσων είχαν διακηρύξει, ακόμη και παραμονές του «συνοικεσίου». Η κριτική αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες και στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί συμφωνίας του κ. Κολόκα για ανάληψη από τον ίδιο αξιώματος στην περίπτωση εκλογής της παράταξης Μπέγκα.
Εκτός του Γιώργου Ανυφαντή, ελάχιστοι είναι εκείνοι από το στενό κύκλο των συνεργατών του, που φαίνεται ότι θα τον ακολουθήσουν στο πείραμα συνεργασίας με την παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.  Τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα γνωρίζουμε πάντως περισσότερα.
Ξεκίνημα Αλ. Καχριμάνη…
Από τη Δευτέρα πάντως όλες οι παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, αφήνουν στην άκρη τα διαδικαστικά και εντείνουν τον   αγώνα τους, αν και οι περιοδείες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες.
Την έναρξη της «επίσημης» προεκλογικής περιόδου κάνει ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, στο Du Lac παρουσιάζει τους υποψήφιους της παράταξής του στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και παράλληλα τις βασικές προτεραιότητες για τη νέα περίοδο.
Παίρνουν σειρά οι άλλοι
Τη «σκυτάλη» αναμένεται να πάρουν οι άλλες παρατάξεις σε Περιφέρεια και Δήμους, οι οποίοι προγραμματίζουν εγκαίνια εκλογικών   κέντρων και τις κεντρικές τους ομιλίες.