Πυκνώνουν στην Ήπειρο και οι περιοδείες υπ. Ευρωβουλευτών

on .

Ενώ ο Ευ. Βενιζέλος μιλάει αύριο στα Γιάννενα…

Πυκνώνουν στην Ήπειρο και οι

περιοδείες υπ. Ευρωβουλευτών

Συγκεντρώσεις, ομιλίες και επαφές με τοπικούς παράγοντες

• Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές και το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της παρουσίας του Βαγγέλη Βενιζέλου, που έρχεται αύριο το απόγευμα στα Γιάννενα και θα μιλήσει (7.30 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Du Lac».
Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συνοδεύει στην επίσκεψή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, ενώ πυκνώνουν πλέον και οι περιοδείες υποψήφιων ευρωβουλευτών με τον συνασπισμό της «Ελιάς», καθώς μετά την επίσκεψη της Κατερίνας Μπατζελή, τη Δευτέρα έρχεται ο Παντελής Καψής και την Τρίτη η Συλβάνα Ράπτη.
Ημέρα επίσκεψης Ευρωβουλευτών στην Ήπειρο ήταν και η χθεσινή. Το απόγευμα βρέθηκαν στα Γιάννενα οι Νότης Μαριάς (υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες), Νίκος Χρυσόγελος (υποψήφιος με τους Πράσινους) και η Κατερίνα Μπατζελή (υποψήφια με την Ελιά).
Ο κ. Μαριάς συναντήθηκε  με φορείς της περιοχής και φίλους των ΑΝΕΛ και σήμερα Σάββατο θα επισκεφθεί Άρτα-Πρέβεζα, ενώ ο Νίκος Χρυσόγελος θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Το Σχιστολιθικό Φυσικό Αέριο (Shale Gas) αποτελεί ενεργειακή διέξοδο».
Την Κατερίνα Μπατζελή θα υποδεχτούν σήμερα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
Ας σημειωθεί ότι αύριο έρχεται στην περιοχή μας ο υποψ. Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαν. Κεφαλογιάννης και στις 9 Μαΐου ο Κώστας Μουσουρούλης.
Έρχεται και ο Ν. Χουντής
Διήμερη περιοδεία στα Γιάννενα και στην Άρτα θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές Νίκος Χουντής μεθαύριο Δευτέρα και την Τρίτη 29 Απριλίου. Στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας  ο κ. Χουντής θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στα «Λιθαρίτσια» με θέμα «Ευρωεκλογές 25 Μαΐου 2014: Για την Ανατροπή στην Ελλάδα,  για μια άλλη Ευρώπη».
Ο Ν. Μαριάς
Την άποψη, ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχουν συγκεκριμένη στρατηγική και ισχυρό ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή εξέφρασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς, μιλώντας χθες στην Βίλιαν Στασινού.
Σε ό, τι αφορά το σταυρό προτίμησης τάχθηκε υπέρ, είπε ωστόσο, ότι ήταν μια απόφαση που ελήφθη για καιροσκοπικούς λόγους. Τέλος, σημείωσε πως δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το μνημόνιο.
Δηλώσεις Χρυσόγελου
Κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές με στόχο ν’ αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και να ενισχυθεί η προοπτική αλλαγής στο Ευρωκοινοβούλιο απηύθυναν από τα Γιάννενα οι υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» Νίκος Χρυσόγελος και Καμίλο Νόλλας, με τον δεύτερο μάλιστα να έλκει την καταγωγή του από την Βοβούσα.
Αμφότεροι έστειλαν μήνυμα κατά της αποχής, σημειώνοντας πως βοηθά τους λίγους να κυριαρχήσουν και ζήτησαν από τους πολίτες να τους επιλέξουν, καθώς η πολιτική του κόμματος επικεντρώνει στις λύσεις με απώτερο σκοπό να αλλάξει ο κόσμος με έναν πιο ορθολογικό τρόπο.
Ο Κ. Αϊβαλιώτης
Τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί μέσω του ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές κάλεσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της παράταξης Κώστας Αϊβαλιώτης.
Μιλώντας στη Βίλιαν Στασινού σημείωσε ότι ο ΛΑΟΣ έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του χαρατσιού στο ρεύμα. Όπως ανέφερε, οι πολίτες δικαιούνται αποζημίωσης εάν τους κόψουν το ρεύμα. «Μετά από προσφυγή μας, πλέον παίρνουν πίσω και 1.000 ευρώ» σημείωσε.