Συμφωνία για προεκλογικό αγώνα πολιτισμένο!

on .

Στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Ιωαννίνων

Συμφωνία για  προεκλογικό αγώνα πολιτισμένο!

➦ Στο ζενίθ οι διεργασίες για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων

• Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι   προετοιμασίες  για τις εκλογές της 18ης Μαΐου, καθώς πέραν της δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι παρατάξεις των υποψηφίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων προχωρούν με ταχείς ρυθμούς την οργάνωση των εκλογικών διαδικασιών.
Χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της διακομματικής-διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στο Δήμο Ιωαννιτών κατά την οποία τέθηκαν οι όροι και οι κανόνες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, με έμφαση στην αποφυγή προβλημάτων και στην ελαχιστοποίηση της ρύπανσης από αφισοκολλήσεις κ.α..
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με το Δήμαρχο Φίλιππο Φίλιο να δηλώνει ότι συμφωνήθηκε να σεβαστούν όλοι την πόλη, ενώ ανέφερε ότι στις παρατάξεις και τα κόμματα θα παραχωρηθούν κοινόχρηστοι χώροι για να στήσουν περίπτερα διανομής υλικού. Το ζήτημα ωστόσο είναι κατά πόσο τελικά θα συμμορφωθούν όλοι με την απόφαση και όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών δεν θα ακολουθήσουν δική τους πορεία.

Αγώνας δρόμου για τα ψηφοδέλτια

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο, καθώς η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι παρατάξεις έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προς δύο κατευθύνσεις: Από τη μία προσπαθούν να κλείσουν τα κενά στα ψηφοδέλτιά τους και από την άλλη να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά όσων έχουν ήδη κλείσει ως υποψήφιοι.
Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, οι Δήμοι έχουν λάβει τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση, όπως άλλωστε δήλωσε χθες και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος.
Το ενδιαφέρον στρέφεται ωστόσο στη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, καθώς εξακολουθεί να αιωρείται η αμφιβολία για το κατά πόσο ορισμένες παρατάξεις θα μπορέσουν τελικά να διαβούν την πύλη του Πρωτοδικείου για να καταθέσουν συνδυασμό.  Είναι αρκετές οι περιπτώσεις, για τις οποίες ακούγονται ότι συζητούνται συνενώσεις παρατάξεων και ήδη χθες στη γειτονική Πρέβεζα, ανακοινώθηκε η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων  των οποίων ηγούνται  οι Τάκης Παππάς και Γιώργος Νίτσας, που ίσως είναι το προοίμιο και άλλων τέτοιων εξελίξεων. Στο Δήμο Ιωαννιτών, μέχρι και χθες βράδυ το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορούσε την παράταξη του Παντελή Κολόκα, με τις φήμες να αλληλοσυγκρούονται για τις προθέσεις του.
Ένα άλλο ζήτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παρατάξεις είναι τα ασυμβίβαστα υποψηφίων, τα οποία περνούν από «κόσκινο».  Ήδη το πρώτο που φαίνεται ότι εντοπίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα Θεσπρωτικών Μ.Μ.Ε., αφορά την παράταξη της κ. Όλγας Γεροβασίλη. Προχθές ανακοίνωσε τρείς νέους υποψήφιους οι οποίοι μαζί με τους εννέα πρώτους υπερέβαιναν κατά ένα τον ανώτερο αριθμό που πρέπει να έχει το ψηφοδέλτιό της στη Θεσπρωτία. Τελικά η εξήγηση που  δίνουν τοπικά ΜΜΕ, είναι ότι ο ένας εκ των εννέα πρώτων, διαπιστώθηκε ότι είχε ασυμβίβαστο λόγω της εργασίας του.

Συνεχίζονται οι περιοδείες

Επίσκεψη στην Περιφέρεια πραγματοποίησε χθες η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από υποψήφιους της παράταξής της. Σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη ενημερώθηκε για την πορεία του ΕΣΠΑ, τον πρωτογενή τομέα κ.α. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που έφερε εις πέρας η Περιφέρεια, υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνεται στον πρωτογενή τομέα, ειδικά μάλιστα μετά την εξασφάλιση πόρων από το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε από την κ. Γεροβασίλη, ήταν να μην υλοποιηθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας, βάσει του σχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση, με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει ότι προς την ίδια κατεύθυνση έχει ήδη κινηθεί και η Ένωση Περιφερειών.
•    Σήμερα η Ο. Γεροβασίλη, θα επισκεφθεί την ΕΛΕΠΑΠ και το μεσημέρι το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Το εκλογικό κέντρο του Λ. Νάτση

Στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30 θα λειτουργεί τις επόμενες ημέρες το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» που έχει επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση. Επίσης η παράταξη στην πλατεία Πύρρου θα λειτουργήσει προεκλογικό κιόσκι για άμεση επαφή με τους πολίτες, ενημέρωση για τις υποψηφιότητες, το πρόγραμμα και τις θέσεις της.
Στο Δήμο Ζηρού
Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ζηρού εκφράζει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της λίμνης Ζηρού.