Εκδικητική η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας…

on .

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

Εκδικητική η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας…

Στις θέσεις τους χθες οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε μισοάδειες αίθουσες

• Στις θέσεις χθες οι περισσότεροι καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων που άνοιξαν τις πόρτες τους εσπευσμένα, δυστυχώς όμως μάταια. Οι πιο πολλές σχολικές αίθουσες ήταν μισοάδειες, ενώ αντίθετα οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν στο σύνολό τους να βρεθούν στις τάξεις και να μην συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ, φοβούμενοι πιθανώς και την  προειδοποίηση του Συμεών Κεδίκογλου ότι θα υπάρξει πειθαρχική δίωξη για εκείνους τους καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία.
Για υποκριτική, εκδικητική, αντιπαιδαγωγική και γραφειοκρατική απόφαση έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μαντζούτσου, καταγγέλλοντας το Υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό, καθώς έσπευσε να απειλήσει με κυρώσεις όσους εκπαιδευτικούς «αρνηθούν να συμμετέχουν στο θέατρο της αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν».
Η κ. Μαντζούτσου σημείωσε πως είναι υποκρισία να θέλει το Υπουργείο να πείσει πως νοιάζεται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, όταν ακόμη και σήμερα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ εκδικητική χαρακτήρισε την απόφαση με δεδομένο πως οι μαθητές αγωνίζονταν ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.
• Υπενθυμίζεται πάντως πως τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στις 16, 19, 23 και 26 Μαΐου λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.