Φοβούνται μήπως η Χιμάρα μιμηθεί το μοντέλο Κριμαίας…

on .

Βλέπει «φαντάσματα» η Αλβανική SHIK

Φοβούνται μήπως η Χιμάρα μιμηθεί το μοντέλο Κριμαίας…

Στήνουν προβοκάτσια σε βάρος της Μειονότητας;


• Στο στόχαστρο των Αλβανικών εθνικιστικών κύκλων μπαίνουν  και πάλι  οι ομογενείς μας και ιδίως εκείνοι της Χιμάρας. Τη φορά αυτή, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, της αλήστου μνήμης SHIK. Με την τοποθέτηση του επικεφαλής της σχηματίζεται  υπόβαθρο για νέο κύκλο κατασταλτικών μέτρων και άσκησης πίεσης στους Βορειοηπειρώτες.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Visho Ajazi Lika παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση δράσης στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι: «Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας, θα καθορίσει την Χιμάρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία».
Όπως γράφει η ιστοσελίδα himara.gr, πηγές από  την Επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως ο ίδιος αξιωματούχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή, είπε ότι «οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιηθεί το προηγούμενο της Κριμαίας», γεγονός που αφήνει να αιωρούνται πολλά ερωτηματικά για το ενδεχόμενο μιας νέας προβοκάτσιας που μπορεί να βρίσκεται επί θύραις στην πολύπαθη Χιμάρα.