Σε 55 σχολεία της Ηπείρου από σήμερα μαθήματα λόγω καταλήψεων

on .

Για να συμπληρώσουν τις ώρες που έχασαν…

Σε 55 σχολεία της Ηπείρου από σήμερα μαθήματα λόγω καταλήψεων

➦ Αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ και τις τοπικές ΕΛΜΕ

• Επιστροφή στα θρανία  από σήμερα για κάποιους μαθητές σχολείων που έχασαν διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων στην αρχή του σχολικού έτους.
Την ίδια ώρα αντιδράσεις υπάρχουν από την ΟΛΜΕ και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, που προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή.
Θα χτυπήσει κουδούνι
Για το Νομό Ιωαννίνων η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Ερασμία Ζαβιτσάνου δήλωσε ότι σήμερα Τετάρτη θα λειτουργήσουν 14 σχολεία, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17, ενώ για 11 σχολεία στο Νομό θα χρειαστεί και παράταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Αντιδράσεις υπάρχουν από την ΟΛΜΕ και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, που προχωρούν σε τρίωρες στάσεις, με την κ. Ζαβιτσάνου να διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για απόφαση της περιφερειακής διοίκησης, αλλά του Υπουργού Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2.000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;».
500 σχολεία σ’ όλη την χώρα
Στην Ήπειρο σε 55 Γυμνάσια, Ενιαία και Επαγγελματικά Λύκεια οι μαθητές θα επιστρέψουν πρόωρα στις σχολικές τάξεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξει και παράταση του διδακτικού έτους. Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι περίπου 500, εκ των οποίων τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.
Μήνυμα Κεδίκογλου
Μήνυμα προς τους καθηγητές, έστειλε χθες ο Υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, δηλώνοντας πως όσοι επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.
Ο κ. Κεδίκογλου, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, κατηγορώντας τον πως άσκησε «επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις», την οποία όπως είπε, εξαργυρώνει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.