Λειτουργούν από σήμερα τα τηλέφωνα για ραντεβού στο ΠΕΔΥ

on .

Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα

Λειτουργούν από σήμερα τα τηλέφωνα για ραντεβού στο ΠΕΔΥ

➤ Τα πενταψήφια νούμερα που μπορούν να καλούν οι πολίτες

• Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Τετάρτη το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για 73 μονάδες του πρώην ΕΟΠΥΥ (στη λίστα περιλαμβάνονται από την 6η ΥΠΕ οι μονάδες Ιωαννίνων και Άρτας).
Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900.
Οι γραμμές θα λειτουργούν από τις εφτά το πρωί έως και τις εφτά το απόγευμα, εξυπηρετώντας τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους πολίτες.
Ας σημειωθεί ότι η επίσκεψη στις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ είναι δωρεάν, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ναι μεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ ωστόσο δεν καταργήθηκε το «εξέταστρο» των 5 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε Κέντρο Υγείας ορίζεται από τον Υπεύθυνο για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του, τουλάχιστον ένας Ελεγκτής Ιατρός καθώς και ένας Ιατρός Υποδοχής ειδικότητας κατά προτεραιότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικά έκτακτα, μη προγραμματισμένα περιστατικά.
Στις αρμοδιότητες του Ιατρού Υποδοχής εμπίπτουν η εξέταση, η συνταγογράφηση, η παραπομπή για εξετάσεις, καθώς και η παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή ειδικούς ιατρούς Δημοσίου Νοσοκομείου του ΕΣΥ.