ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μπορούμε να είμαστε ρυθμιστές στη συνεργασία

on .

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μπορούμε να είμαστε ρυθμιστές στη συνεργασία

• «Δεν θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία. Αν δεν πάει καλά αυτή η υπόθεση, την εγκαταλείπω», τόνισε χθες μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ανέφερε πως «εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος με 3% και 5% όχι για μένα αλλά για τις ανάγκες που έχει η χώρα». Και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε χρόνο να πούμε ότι τώρα θα πάρουμε 3%. Η αίσθησή μου είναι ότι τώρα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε, με αφορμή την ίδρυση του «Ποταμιού» πως «ο κόσμος ήθελε κάτι καινούργιο. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που καταφθάνει στην ώρα της». Και πρόσθεσε ότι «τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο».
Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, είπε ότι «θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα κόμματα την τελευταία δεκαετία μας στοίχισαν 1 δισ. ευρώ».
Μίλησε μάλιστα για τα έξοδα του κόμματός του, λέγοντας ότι «τα έξοδά μας είναι πολύ συγκεκριμένα. Έχουμε τα αεροπορικά εισιτήρια, ενίοτε του τρένου, τα ξενοδοχεία και ένα μικρό γραφειάκι στους Αμπελόκηπους».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «στο “Ποτάμι” προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη ιδέα πολιτικής. Έχουμε αρχές, έχουμε ήθος και έχουμε κάποιες βασικές αρχές». Και τόνισε ότι «θέλουμε να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές για να μπορέσουμε να είμαστε ρυθμιστές στη συνεργασία», συμπληρώνοντας πως «αν το “Ποτάμι” είναι ρυθμιστής, θα υποχρεώσει τα κόμματα να βγάλουν τις ασπίδες τους και να κοιτάξουν με ένα σύγχρονο τρόπο την κοινωνία».