Συνέδριο στους Ασπραγγέλους για την προστασία του περιβάλλοντος

on .

Αύριο στις 6 το απόγευμα

Συνέδριο στους Ασπραγγέλους για την προστασία του περιβάλλοντος


• Το 1ο Συνέδριο Ανταλλαγής και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στα πλαίσια του Έργου «ΠΑΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» (PARKS WITHOUT BORDERS), που διοργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου, στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 - 2013», θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 6 μ.μ., σε αίθουσα του Δημαρχείου Ζαγορίου στους Ασπραγγέλους.
Το θέμα του Συνεδρίου αφορά στις «Καλές Πρακτικές Πολιτικής Προστασίας Προστατευόμενων Περιοχών». Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού των οικισμών που περιλαμβάνονται στα όρια του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με απώτερο στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών και φυσικών κινδύνων στην ευαίσθητη περιοχή του Πάρκου.
Το Συνέδριο ξεκινάει με την εγγραφή των συμμετεχόντων, καλωσόρισμα και  παρουσίαση του Έργου «Πάρκα Χωρίς Σύνορα». Ακολουθεί η εισήγηση του κου Μαυρογιώργου Δημήτρη, Προϊστάμενου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και συζήτηση με το κοινό. Επόμενος εισηγητής είναι ο κος Γκόλιας Αθανάσιος, Πυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό και διάλειμμα. Τελευταίος εισηγητής είναι ο κος Στύλιος Γεώργιος, Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων. Μετά τη συζήτηση με το κοινό, οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται με τη σύνοψη.