Πού είσαι Τάσο…

on .

 «Έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, ο Τάσος Μπιρσίμ, αυτός ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία, σκηνοθετώντας τους αρχηγούς των κομμάτων, στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις!

Αυτός κάλυπτε τηλεοπτικά, με τρόπο μοναδικό, τις μεγάλες κομματικές συγκεντρώσεις, βάζοντας την δική του «πινελιά», στις ομιλίες του Αντρέα Παπανδρέου! Με ένα απίστευτο τηλεοπτικό πλάνο, μπορούσε να… ανεβάσει ή να κατεβάσει κυβερνήσεις! Ήταν ο μεγάλος τηλεοπτικός μάστορας!

Βέβαια, τότε υπήρχε και κοσμοπλημμύρα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ τώρα είναι… τρεις και ο κούκος!

Τότε οι πλατείες γέμιζαν και οι αρχηγοί «τα έδιναν όλα»!

Ο κόσμος ενθουσιασμένος και λιγότερο… πεινασμένος! Τώρα, κανένας πολιτικός δεν μπορεί να «γεμίσει» την πλατεία Συντάγματος ή την παραλία Θεσσαλονίκης! Αυτό θα συμβεί μόνο… αν η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, κερδίσει το παγκόσμιο κύπελο! (ας πάει πρώτα στο euro και… βλέπουμε!)

Τότε λοιπόν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ήταν «ένα πανηγύρι», που το ήθελε πολύ ο λαός!

«Διψούσε» για ψωμί – παιδεία και Δημοκρατία και οι μεγάλοι ηγέτες του παρελθόντος, ήξεραν πώς να συμπεριφερθούν!

Τώρα οι αρχηγοί μιλάνε προεκλογικά… σε κάτι παράδρομους και ρίχνουν περισσότερο το βάρος… στο τικ-τοκ! (άλλαξαν οι καιροί…)

Και κάποιοι πού αναπολούν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του παρελθόντος, βλέποντας τις σημερινές πολιτικές «οικογενειακές συνάξεις», αναφωνούν: Που είσαι Τάσο, να τους δείς…

Και τι να σκηνοθετήσεις…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.