Το «άγχος» ιερέων και επιτρόπων…

on .

 Από τρία διαφορετικά άτομα γίναμε αποδέκτες παραπόνων για το ζήτημα της λαχειοφόρου αγοράς για την ανακατασκευή – επέκταση του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών». Ενώ πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Μάξιμου, η πίεση όμως που ασκείται για την πώληση των λαχνών ώστε να χρηματοδοτηθούν κατά ένα μέρος οι εργασίες, προκαλούν άλλου είδους προβλήματα. 

Συγκεκριμένα, σε όσους έχουν «χρεωθεί» μπλοκάκια λαχνών (50 το καθένα), έχει διαμηνυθεί ότι πρέπει να αποδώσουν στη Μητρόπολη το σύνολο του ποσού, ανεξάρτητα αν αυτά πωλήθηκαν ή όχι. Αποτέλεσμα ιερείς και επίτροποι μικρών κυρίως ενοριών με ελάχιστους πιστούς (και σε μικρότερο βαθμό στην πόλη ή σε κεφαλοχώρια) να μη μπορούν να βρουν κόσμο για να αγοράσει έστω και ένα λαχνό (των 10 ευρώ) και να υποχρεώνονται να συμπληρώσουν το ποσό από τη τσέπη τους ή από τα άδεια ταμεία των ναών.

Επειδή η φιλανθρωπία δεν μπορεί να γίνεται υπό έντονο πιεστικό καθεστώς και με δεδομένη τη δύσκολη περίοδο που διανύουν τα νοικοκυριά της περιοχής μας, καλά θα είναι ο Μητροπολίτης, ή όποιοι άλλοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης της λαχειοφόρου αγοράς, να βάλουν «νερό στο κρασί» τους και ας εισπράξουν την τωρινή περίοδο λιγότερα χρήματα και, με το καλό, ας επανέλθουν αργότερα…