«Των οικιών ημών εμπιπραμένων ...»

on .

 ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Αποκλείεται, γιατί η σύνταξη της εφημερίδας ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Στο φύλλο της 22 Δεκεμβρίου στην 12η σελίδα, πλάι - πλάι δύο ειδήσεις: Αναβάθμιση της Λαϊκής Αγοράς της Αγ. Μαρίνας από τη νέα χρονιά και Ριζική αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Αναβαθμίσεις, αλλά με τη διαφορά ότι η της Λαϊκής Αγοράς σχεδιάζεται -κατά τα λεγόμενα του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Βλέτσα- και του Πνευματικού Κέντρου άμεσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με 3,7 εκατ. - σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Ελισάφ.
ΟΜΩΣ, η κατάσταση στη λαϊκή αγορά είναι χειρότερη από τριτοκοσμική και επιπροσθέτως, όπως ομολογείται, εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία όσων εκθέτουν τα προϊόντα τους και των καταναλωτών, από τα με αμίαντο σκέπαστρα. Επί δεκαετίες συζητείται η... αναβάθμισή του χώρου, αλλά ουδέποτε έγινε έστω κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Και τώρα πάλι τα ίδια· «σχεδιάζεται», λέει, ενώ έσπευσε η Δημοτική Αρχή να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το Πνευματικό Κέντρο με 3,7 εκατ.!
ΝΑΙ - ναι, γνωρίζουμε. Τούτη η Δημοτική Αρχή της... «Νέας Εποχής» του κ. Μωυσή Ελισάφ δίνει έμφαση στον Πολιτισμό και τρανή απόδειξη η εμμονή του δημάρχου όπου βρει μικρόφωνο να... τραγουδά, σακατεύοντας το τραγούδι και τα νεύρα των ακροατών, θυμίζοντας το... «των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδομεν»! Αφήνουμε δε στην κρίση των αναγνωστών ποιό έργο έχει άμεση προτεραιότητα· αυτό της αναβάθμισης της λαϊκής αγοράς, η οποία δεν περιποιεί τιμή στα Γιάννινα ή του Πνευματικού Κέντρου; Εμείς πάντως λέμε της λαϊκής αγοράς.