Οι «θεματοφύλακες»!

on .

 Στη σημερινή εποχή που ζούμε, έχουμε πολλά κακά, τρελά θα ‘λεγα καλύτερα. Έτσι έχουμε πανδημία Covid-19, νέα κρούσματα και νέα θύματα, διασωληνωμένους, γεμάτες ΜΕΘ και τα Νοσοκομεία μας.

Κουράστηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, φτάσαμε πλέον στα όριά μας και κυρίως πολλούς μα πολλούς θανάτους. Ο κορωνοϊός είναι αδίστακτος και τις μεταλλάξεις του, θέλει πολλά θύματα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τους «θεματοφύλακες» προστάτες λένε του Συντάγματος, άμυαλοι, ανεμβολίαστοι, όλο εξυπνάδες και ανοησίες. Αλλά τι είναι αυτοί οι

προστάτες του Συντάγματος, που με πάθος διαδίδουν, ότι τα εμβόλια βλάπτουν τους ανθρώπους, όχι μάσκες, όχι εμβολιασμούς κ.α.. Άλλο και τούτο κακό!
Στην αρχή μερικοί είπαν: «δε βαριέσαι» πρόκειται για μεμονωμένους γραφικούς τύπους. Κι όμως αυτοί κάνουν τραμπουκισμούς, ζημιές, εφόδους και συνωμοσίες, φορώντας και το σήμα τους στο πέτο. Είναι τρομοκράτες. Και να! Στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας στις 10-12-2021, έκαναν επιδρομή, μερικοί γονείς μαθητών 11 τον αριθμό 9 άνδρες και 2 γυναίκες, εναντίον του κ. Γυμνασιάρχη στις 8 το πρωί, που εφάρμοζε το Νόμο της πολιτείας κι έλεγε στους μαθητές του όλοι να φοράνε μάσκες.
Οι γονείς αυτοί, δύο ήταν γονείς των μαθητών οι άλλοι εννέα ήταν άσχετοι, μπήκαν στην αυλή του σχολείου προπηλάκισαν, τον απείλησαν, χειροδίκησαν και βιαίως του πέρασαν χειροπέδες, με το πρόσχημα ότι είναι παράνομος και τον επιβίβασαν – παρά τη θέλησή του σ’ ένα αυτοκίνητό τους και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Πύδνας – Κολινδρού και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία. Εκεί όμως οι δράστες συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία για την Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Ο δε Γυμνασιάρχης μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας για εξέταση, και πρώτες βοήθειες, έπαθε σοκ ο άνθρωπος.
Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι «θεματοφύλακες του άρθρου 14 του Συντάγματός μας; Το Σύνταγμά μας λέει: «Ο Σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν Θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων». Δεν μπορεί ο καθένας να γίνεται όπως αυτός θέλει προστάτης και να γίνεται θεματοφύλακας.
Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, Ιατρός – Παθολόγος νοσηλευτής, δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί που μας συμβουλεύουν τι πρέπει να κάνουμε.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, πρέπει να υπάρχει, τάξη, σύνεση, συναίνεση, κατανόηση και εφαρμογή των Νόμων του Συντάγματος.
Είμαι ένας απλός πολίτης, όχι αφελής, αλλά μαζί μ’ άλλους ενδιαφερόμαστε για τα κοινά και για την Υγεία μας.
Γιατί καθώς έλεγε ο Περικλής στον Επιτάφιο του Περικλέους εκείνος που αδιαφορεί για τα κοινά δεν είναι απράγμων, αλλά αχρείος άχρηστος. Στην ευνομούμενη πολιτεία μας, πρέπει καθώς ήδη ελέχθη να υπάρχει τόσης γιατί «Αναρχίας μείζον ουκ έστιν κακόν» (δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό από την αναρχία).
(Σοφοκλής Αντιγ. Στιχ. 672 – 74)
Συνεπώς όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του.
Ο κορωνοϊός είναι θηρίο απρόβλεπτο και ύπουλο και προσβάλει όλους μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τον νικήσουμε κι όχι με τις ανοησίες «Θεσμοφυλάκων».
Όλοι μαζί θα ‘χουμε καλύτερη Υγεία, το πιο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

* O Σωκράτης Μιχ. Οικονόμου είναι τέως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής.