Εντολές…κάτωθεν!

on .

 Αυτή η συζήτηση, στο… βάθος της Αχερουσίας λίμνης, μεταξύ των δύο αειμνήστων ηγετών, της Δεξιάς και της κεντροαριστεράς, είχε μεγάλο ενδιαφέρον… Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντρέας Παπανδρέου, «τα είπαν» μετά από καιρό, με αφορμή το Ντιμπέϊτ!

Αφού ήπιαν τον καφέ, που τους πήγε ο καφετζής, ο οποίος δεν ήταν… σε αναστολή εργασίας, παρότι… ανεμβολίαστος, ξεκίνησαν την κουβέντα! Ο καφετζής, που ήταν αρνητής του εμβολίου, το είχε πάρει απόφαση. Σου λέει, έτσι και αλλιώς… στον κάτω κόσμο είμαι και δεν υπάρχει… άλλο παρακάτω! Ο Εθνάρχης πήρε πρώτος το λόγο, μετά το αντισηπτικό που έβαλε στο χέρι του καθώς νωρίτερα, είχε… θερμή χειραψία με τον Αντρέα! Εμείς, είπε, στη Δεξιά βγάλαμε πιο εύκολα αρχηγό, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες! Ήταν και οι υποψήφιοι λιγότεροι! Ενώ στο χώρο σου Αντρέα, κυνηγούν την αρχηγία μια… ντουζίνα υποψήφιοι και αυτό έχει και τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά! Έπρεπε να δοθεί μία εντολή… «κάτωθεν», δηλαδή Αντρέα, να υπήρχε και η δική σου παρέμβαση!

Δεν μπορούσα Κώστα, γιατί θα υπήρχε… η υποψία, πως μεροληπτώ υπέρ του Γιωργάκη! Καλά, αυτός δεν ήταν μία φορά πρωθυπουργός; Ναι θέλει να δοκιμάσει μια δεύτερη φορά! Ξεχνάει, μου φαίνεται Αντρέα, πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!» Αλλά μακάρι να διαψευστώ! Εσείς τώρα Κώστα, δεν ασχολείστε με «αρχηγικά» θέματα!

Ο Κυριάκος πατάει γερά στα πόδια του! Αντρέα, εσύ είσαι έμπειρος πολιτικός. Ο Κυριάκος πατάει γερά, αλλά ο πολιτικός δρόμος έχει πολλές μπανανόφλουδες! Μία να πατήσεις, γυρίζει το παιχνίδι! Αλήθεια, στο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, μιλάνε καθόλου για νέο αρχηγό; Δεν ξέρω τίποτε Κώστα. Ούτε είπε κάτι η τηλεόραση! Αλλιώς, θα ήταν το πρώτο θέμα… του Άρη Πορτοσάλτε! Πάμε τώρα Αντρέα… για ξεκούραση, γιατί το απόγευμα θα έρθουν να μας κάνουν… την αναμνηστική!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.