Ανακοίνωση... σωτηρίας!

on .

 Μπαίνουμε για τα καλά στο χειμώνα! Άρχισαν… τα όργανα! Προετοιμασίες σε μονοκατοικίες, αλλά κυρίως σε πολυκατοικίες! Εκεί που υπάρχει η …πολυφωνία, η διαφωνία και η… μεγάλη αγωνία!

Τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης! Οι περισσότεροι, αφού έφαγαν… τις επιστρεπτέες, μέσα στο καλοκαίρι, ξέχασαν πως θα έρθει ο χειμώνας! Αδυνατούν να πληρώσουν, για να γεμίσει η δεξαμενή! Οι άλλοι μισοί, συνεπείς και …. εκπροσωπώντας τη μεσαία τάξη, είναι ταμειακά εντάξει! Ο διαχειριστής, όμως, για να μη

 γίνει από την αρχή απειλητικός, προσπαθεί «με το καλό» να εισπράξει, απ’ τους υπόλοιπους! Δεν γίνεται όμως τίποτε! Αρνούνται να πληρώσουν! Τέτοια άρνηση, ούτε οι αρνητές… του κορωνοϊού! 
Ο διαχειριστής, για να δημιουργήσει «κλίμα συναίνεσης» ανάβει δυο μέρες το καλοριφέρ! Το «κόλπο» δεν πιάνει… Το κλείνει απροειδοποίητα! Παγώνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι! Κύριε… διαχειριστά, αυτό δεν είναι σωστό!
Βρείτε άλλο τρόπο, όχι βέβαια τη δικαστική οδό! Υπάρχουν δυσκολίες… Από τους 30 ενοίκους, οι 15 πλήρωσαν, οι άλλοι 15… αμύνονται!
 Άλλος δεν έχει  δουλειά, άλλος δεν έχει ευρώ, αλλά και ο γιατρός που μένει στο ρετιρέ, δεν πλήρωσε!
Εγώ, λέει, απουσιάζω όλη μέρα από το σπίτι, είμαι στο νοσοκομείο και δίνω μάχη με τον κορωνοϊό! Κανείς δεν βρίσκει άκρη στην πολυκατοικία, που θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται και … Πύργος της Βαβέλ!
Πρέπει να βρεθεί λύση, να μην τιμωρούνται και οι συνεπείς! Ακόμη και ο Θάνος Πλεύρης τιμωρεί… μόνο τους ανεμβολίαστους, όχι όλο τον κόσμο!
Προς το παρόν η λύση είναι μία: Επειδή αναμένεται βαρύς χειμώνας, χωρίς πετρέλαιο και με πανάκριβο ηλεκτρικό, ο διαχειριστής να βγάλει μία ανακοίνωση… σωτηρίας, προς τους ενοίκους! Κατεβάστε… διπλάσια κλινοσκεπάσματα, για καλό και για κακό!
 
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.