«Ανοιχτές επιστολές…»

on .

 Αυτές οι «ανοιχτές επιστολές», που απευθύνουν απλοί πολίτες, προς ανθρώπους της εξουσίας, τελικά φέρνουν κάποια αποτελέσματα… Είναι μια μορφή πίεσης, σε κάθε κυβέρνηση, η οποία βλέπει μακριά, μέχρι… τις επόμενες εκλογές!
Για κάποιο θέμα, που «καίει» μια περιοχή και η λύση του χρονίζει, μια ανοιχτή επιστολή, ταρακουνάει κάπως τα «λιμνάζοντα ύδατα» και σε εύλογο χρόνο, «πέφτουν υπογραφές», για τη λύση του προβλήματος!
Ο υπογράφων, θα σας γυρίσει πίσω στη δεκαετία του ’80, όταν αρθρογραφώντας σε τοπική αθλητική εφημερίδα, απευθυνόμουν στο τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη, άνθρωπο πολύ κοντά στην «αυλή του Αντρέα»!
Έγραφα: Ανοιχτή επιστολή για… το ανοιχτό κολυμβητήριο!
Ήταν η εποχή που έγινε στη Λιμνοπούλα, το «ανοιχτό κολυμβητήριο» στην πόλη μας, όταν όλες οι κυβερνήσεις γνώριζαν, πως στα Γιάννενα, τους εννέα μήνες το χρόνο βρέχει και τους άλλους τρεις χιονίζει! Την ίδια εποχή, έγιναν δύο κλειστά κολυμβητήρια, στη Λάρισα και στη Πάτρα! (Αυτό σας λέει κάτι;)
Το κολυμβητήριο λοιπόν της Λιμνοπούλας, επί της ουσίας δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, με τις καιρικές συνθήκες της περιοχής! Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στον Αθηναϊκό τύπο και… σύντομα ξεκίνησαν οι εργασίες (φυσικά με την πίεση και τοπικών παραγόντων), για να γίνει το κολυμβητήριο κλειστό!
Με αφορμή αυτό το γεγονός, νομίζω, πως χρειάζονται αρκετές «ανοιχτές επιστολές» προς τον κύριο Αυγενάκη, για να δημιουργήσει και άλλες αθλητικές υποδομές στην περιοχή! Ας έρθει και η σειρά… της ξεχασμένης Ηπείρου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.