Σεβασμός στη γνώμη των επιστημόνων υπέρ των εμβολιασμών…

on .

• Ο «Πρωινός Λόγος» από την ημέρα που ενέσκηψε η πανδημία του κορωνοϊού στην ανθρωπότητα, θεώρησε χρέος του, πέραν της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, να προβάλλει τις απόψεις και τις συστάσεις των ειδικών και των επιστημόνων για την ανάσχεσή της, αρχικά για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και στη συνέχεια για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.
Η πανδημία- όπως έχει συμβεί και με άλλες ασθένειες- μπορεί να εξαλειφθεί μόνο τηρώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και αξιοποιώντας τα «όπλα» της επιστήμης, που για τον κορωνοϊο μέχρι σήμερα είναι μόνο το εμβόλιο!
Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Και αυτό οφείλουμε όλοι, όχι απλά να το υπερασπιζόμαστε, αλλά να το προστατεύουμε έμπρακτα, χωρίς αστερίσκους, και «ναι μεν αλλά»…
Οι εξαιρέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα όχι μόνο δεν «ενισχύουν τον κανόνα», όπως είθισται να λέγεται σε άλλες περιπτώσεις, αλλά προκαλούν ασάφειες, σύγχυση, παραπληροφόρηση και εν τέλει όταν «επικρατούν»- δυστυχώς - επιφέρουν οδυνηρές συνέπειες για όσους παρασύρονται από ανεύθυνους ή φοβικούς ισχυρισμούς.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Σε παγκόσμιο επίπεδο οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 4,5 εκατομμύρια ασθενείς. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε μια ανάσα από τους 14.000! Δηλαδή μία πόλη σαν π.χ. το Ναύπλιο, έχει εξαφανιστεί από το χάρτη και έπεται συνέχεια! Ακόμη πολλές περισσότερες είναι οι χιλιάδες ασθενών που ταλαιπωρήθηκαν από τον κορωνοϊό και χρειάστηκαν μήνες για να αποθεραπευτούν.
Η προστασία της Δημόσιας Υγείας επιτάσσει την απόλυτη τήρηση των μέτρων και το «χτίσιμο της ανοσίας» μέσω του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες. Πρόκειται για αναγκαιότητα που την έχει αποδεχθεί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, εξαιρουμένων των παιδιών.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αντίθετες απόψεις. Υπάρχουν και υποστηρικτές μιας... προσπάθειας στο διηνεκές να πεισθούν οι αντιεμβολιαστές να εμβολιαστούν. Μέχρι πότε και με τι τρόπο άραγε; Κανένας τους δεν τον υποδεικνύει, παρά μόνο εξαντλούνται σε επιχειρήματα κατά του εμβολιασμού.
Ο «Πρωινός Λόγος» σέβεται την γνώμη των επιστημόνων, λαμβάνοντας υπόψη και τις παροτρύνσεις των αναγνωστών του υπέρ του εμβολιασμού.
Δεν αγνοεί όμως και άλλες απόψεις, όπως αυτή που εκφράζει, στο πλαίσιο του ελεύθερου διαλόγου ο συνεργάτης μας κ. Ανδρέας Κατσούρης. Οι αναγνώστες είναι εκείνοι που τελικά θα κρίνουν όλους…