Aς συζητήσουμε και για την Επείγουσα Ιατρική...

on .

 Η 27η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Επείγουσας Ιατρικής και με αφορμή την σημερινή ημέρα αξίζει να αναφερθούν ορισμένα πράγματα για εμάς, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το ΕΚΑΒ.

Εμείς λοιπόν όταν πονάς, είμαστε εκεί. Όταν κάποιος αγαπημένος σου έχει ένα ατύχημα, εμείς είμαστε εκεί. Όταν η ζωή σου κινδυνεύει, εμείς είμαστε εκεί. Την νύχτα, εμείς είμαστε εκεί.

Τα Σαββατοκύριακα και στις αργίες, επίσης είμαστε εκεί. Στην δε πανδημία, εμείς είμαστε εκεί, στο πλευρό όσων έχουν την ανάγκη μας. Τι ζητάμε λοιπόν; Στις 27 Μαΐου να στηρίξετε κι εσείς εκείνους που είναι ΠΑΝΤΑ εκεί για εσάς. Είναι ευνόητο ότι ένα πλήρως ανεπτυγμένο και σωστά οργανωμένο σύστημα Επείγουσας Ιατρικής μπορεί: Α) να αυξήσει την επιβίωση των βαρέως πασχόντων ασθενών και Β) να μειώσει τα ποσοστά αναπηρίας των θυμάτων. Ας είναι η 27η Μαΐου το κομβικό σημείο ενθάρρυνσης των πολιτών, των ασθενών, των υγειονομικών και των δομών υγείας σε όλο τον κόσμο να συζητήσουν για την Επείγουσα Ιατρική και να υλοποιήσουν προγράμματα που θα συμβάλλουν στη στελέχωση και στην πρόοδό της. Όπου δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη η ειδικότητα της Επείγουσας Ιατρικής, όπου τα συστήματα επείγουσας ιατρικής φροντίδας δεν είναι επαρκώς δομημένα, όπου οι ικανότητες δεν έχουν ακόμη πρότυπα και πιστοποίηση, όπου οι πόροι είναι ανεπαρκείς, θα πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή απαίτηση για αλλαγή, για μια καλύτερη ζωή. Επειδή «η ικανότητα κάνει τη διαφορά»!